دشمن سرطان را بشناسید!

به گزارش اردکان خبر، با ورزش های هوازی می توان خطر ابتلا به سرطان و رشد تومور های سرطانی را از بین برد.

دشمن سرطان را بشناسید!

در برنامه ریزی روزانه یا هفتگی برای ورزش هم فرصتی در نظر گرفته اید یا نه؟ اگر جواب شما منفی است که اوضاع خراب است! اگر جواب شما مثبت است از همین هفته، برنامه ورزشی خود را طوری طراحی کنید که ورزش های هوازی یا ایروبیک در اولویت قرار گیرند؛ حتی در همین هوای سرد. چرا؟ به دلیل اینکه ورزش های هوازی به شکل ویژه ای بدن را در مقابل ابتلا به سرطان ایمن می کنند. جریان از چه قرار است؟

به گزارش جام جم، نتیجه آخرین پژوهش منتشرشده در نشریه علمی Cancer Research نشان می دهد ورزش های هوازی می توانند خطر ابتلا به سرطان و عود مجدد آن را کاهش دهند. به این دلیل که به اصطلاح غذا مورد نیاز برای رشد تومور های سرطانی در اختیار آن ها قرار نمی گیرد. پژوهشگران از جمله با دویدن تومور را گرسنه نگه دار! استفاده می کنند. این جمله چه معنی ای دارد؟

ورزش باعث افزایش مصرف گلوکز ذخیره شده در سلول های بدن می شود. این نوع قند، منبع اصلی سوخت برای سلول های سرطانی بوده و زمانی که در اختیار آن ها قرار نگیرد، رشد این سلول ها متوقف می شود. در فهرست ورزش های هوازی، دویدن در اولویت قرار گرفته؛ چرا که این ورزش می تواند تا 72درصد خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان های متاستازیک سرطان هایی که اندام های مختلف بدن را درگیر می کند را کاهش می دهد. پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و قایقرانی در رده های بعدی ایستاده اند. این نتیجه حاصل بررسی داده های سلامت 2734 نفر در یک دوره 20ساله است.

از گرسنگی منتشر نمی شوند

در مرحله دوم، شرایط موش هایی که قبل و بعد از تزریق سلول های سرطانی ملانوما (نوعی سرطان پوست) ورزش هوازی انجام می دادند، مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه بررسی نشان داد موش هایی که منظم ورزش می کردند، نسبت به حیوانات کم تحرک، تومور های سرطانی متاستاتیک کمتری داشتند. تغییرات سوخت وساز مربوط به مصرف گلوکز در موش های پرتحرک مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه این شد که ورزش باعث افزایش تقاضای گلوکز در اندام های داخلی شده و در نتیجه سلول های سرطانی از سوخت لازم برای تکثیر محروم شده و از گرسنگی می میرند.

دکتر جیمز هیکس، اکولوژیست و زیست شناس تکاملی از دانشگاه اروین کالیفرنیا می گوید: این پژوهش نشان می دهد ورزش های هوازی باعث برنامه ریزی مجدد مسیر های سوخت وساز مربوط به استفاده از گلوکز در بدن می شود. این برنامه ریزی مجدد بافت های سالم را به رقابت برای مصرف گلوکز تشویق کرده و در نتیجه انرژی حیاتی برای سلول های سرطانی یعنی گلوکز را از آن ها می دزدد.

فقط دویدن نیست

گر چه دویدن به عنوان ورزش هوازی، شاخص ترین تاثیر را دارد، اما این تاثیر در دیگر ورزش های هوازی نیز هست. علاوه بر اینکه ورزش مناسب برای هر شخص باید بر اساس سن، توان بدنی، وزن و ... انتخاب شود. به همین دلیل ورزش منظم و روزانه مانند پیاده روی سریع به طور چشمگیری خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها مانند مثانه، سینه، روده بزرگ، آندومتر (دیواره رحم)، مری، کلیه ها و معده را 10 تا 20 درصد کاهش می دهد. ورزش سنگین یا با سرعت بالا می تواند برای بعضی از افراد مبتلا به سرطان به دلیل ضعف بدنی، مناسب نباشد؛ بنابراین بالارفتن ضربان قلب به میزان 50 تا 70 درصد نیز مناسب است.

ورزش، روان را هم نوازش می کند

از تاثیر مثبت ورزش بر سلامت روان نیز نباید غافل شد؛ به ویژه برای افراد مبتلا به سرطان. به گفته جوی پولئو، مدیر آموزش مرکز سلامت بدن متناسب و از بهبودیافتگان سرطان می گوید: ورزش یکی از خودتوانمندسازترین برنامه ها برای بازیافت مجدد سلامت جسم و روان و حفظ آن است.

او ادامه می دهد: ورزش مناسب و دوست داشتنی خود را انتخاب کنید. این ورزش هوازی می تواند از پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، ترامپولین تا حرکات موزون در هوای آزاد و پاک را شامل شود.

منبع: فرارو
انتشار: 20 آذر 1401 بروزرسانی: 20 آذر 1401 گردآورنده: ardakankhabar.ir شناسه مطلب: 1228

به "دشمن سرطان را بشناسید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دشمن سرطان را بشناسید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید