ترفند های ساده و سریع برای از بین بردن بوی سیر و پیاز در دهان
به گزارش اردکان خبر، سیر و پیاز از پرمصرف ترین غذا هایی هستند که در بدبو شدن دهان نقش دارند، به خصوص وقتی به صورت خام خورده می شوند. از این رو، بسیاری از افراد در پی راهی برای از بین بردن بوی سیر و پیاز می گردند. بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز به ترکیبات گوگردی موجود در آن ها مربوط می گردد. محصولات حاصل از هضم این دو ماده غذایی به وسیله جریان خون به ریه ها منتقل می شوند و بوی بد دهان را ایجاد می نمایند که می تواند تا ساعت ها بعد از صرف غذا باقی بماند.
همه مردم گاهی اوقات از بوی بد دهان شاکی هستند. از غذا هایی که می خورید تا بیماری های زمینه ای، می توانند باعث بوی بد دهان (هالیتوزیس) شوند.
سیر و پیاز از پرمصرف ترین غذا هایی هستند که در بدبو شدن دهان نقش دارند، به خصوص وقتی به صورت خام خورده می شوند. از این رو، بسیاری از افراد در پی راهی برای از بین بردن بوی سیر و پیاز می گردند. بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز به ترکیبات گوگردی موجود در آن ها مربوط می گردد. محصولات حاصل از هضم این دو ماده غذایی به وسیله جریان خون به ریه ها منتقل می شوند و بوی بد دهان را ایجاد می نمایند که می تواند تا ساعت ها بعد از صرف غذا باقی بماند.
شاید به نظر برسد که برترین راه برای جلوگیری از بدبو شدن دهان، کنار گذاشتن سیر و پیاز از رژیم غذایی است. با این حال، همواره مقاومت در برابر وسوسه مصرف آن ها امکان پذیر نیست. به علاوه، به علت مزایای زیادی که برای سلامتی دارند، عاقلانه نیست که از خوردن شان اجتناب کنیم. خوشبختانه، راه های زیادی برای مقابله با بوی سیر و پیاز وجود دارد که در این مطلب به تعدادی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
راه های از بین بردن بوی سیر و پیاز از دهان
به جای اینکه از فواید سیر و پیاز چشم پوشی کنید، از نکات زیر را برای جلوگیری از بدبو شدن دهان یاری بگیرید:
1. از میوه ها و سبزیجات تازه بهره ببرید
خوردن محصولات تازه همراه با غذا یا بعد از آن به از بین بردن بوی سیر و پیاز یاری می نماید. برای مثال اگر یک وعده غذای حاوی سیر مصرف کردید، برای دسر سیب بخورید یا برگ های تازه نعناع را بجوید.
یک مطالعه نشان داده است که ترکیبات شیمیایی سیب خام یا پخته، کاهو و نعنا باعث خوشبو کردن دهان می شوند. جعفری هم از جمله گیاهانی است که از دیرباز برای کاهش بوی سیر و پیاز استفاده می گردد. این گیاه دهان را تمیز می نماید و بوی نامطبوع را از بین می برد.
2. بعد از خوردن غذا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
بیشتر باکتری هایی که باعث بوی بد دهان می شوند، در زیر خط لثه و در پلاک های روی دندان ها زندگی می نمایند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از خوردن پیاز یا سیر می تواند به از بین بردن باکتری های ایجادنماینده بو و بعلاوه پاک کردن بقایای غذا از دهان یاری کند. استفاده از مسواک برقی برای تمیز کردن خط لثه و کاهش پلاک بسیار مؤثر است. این کار دهان را برای مدت طولانی تری تمیز و خوشبو نگه می دارد.
3. زبان تان را تمیز کنید
بیشتر افراد از تمیز کردن زبان و سقف دهان غافل می شوند، در حالی که زبان مکان ایدئالی برای جمع شدن باکتری ها است. باکتری ها در عقب زبان رشد می نمایند و در جایی که مسواک نمی تواند به آن برسد، تکثیر می شوند. استفاده از پاک نماینده یا مسواک مخصوص زبان می تواند سلول های مرده پوست، میکروب ها و ذرات ریز غذا را از بین ببرد.
برای تمیز کردن زبان، از عقب آن آغاز کنید و به آرامی به سمت جلو بیایید. سپس دهان را آبکشی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که اثری از باکتری و ذرات غذا روی مسواک باقی نماند. شما می توانید هر روز یا بعد از خوردن غذا های حاوی سیر و پیاز از پاک نماینده زبان بهره ببرید.
4. از دهانشویه بهره ببرید
استفاده از دهانشویه با بوی قوی، برای مثال دهانشویه حاوی نعناع، در از بین بردن بوی سیر و پیاز مؤثر است. برخی از تحقیقات هم نشان داده اند که دهانشویه های حاوی دی اکسید کلر بوی بد دهان را رفع می نمایند. دی اکسید کلر می تواند به حذف پلاک، باکتری ها و ذرات غذا یاری کند. معمولاً استفاده از دهانشویه بعد از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نتیجه بهتری دارد. حتماً دستورالعمل روی بطری دهانشویه را به دقت بخوانید تا مصرف زیاد آن باعث تحریک دهان نگردد.
5. از روغن های ضروری یاری بگیرید
روغن های ضروری را می توان به دهانشویه های حاوی الکل اضافه نمود. برخی از این روغن ها علاوه بر خوشبو کردن دهان، خاصیت ضدباکتریایی هم دارند. علاوه بر این، می توانید با استفاده از روغن های ضروری (نعناع تند یا رزماری) و روغن حامل (نارگیل، بادام شیرین یا زیتون) دهانشویه خانگی درست کنید. یک قاشق چای خوری روغن حامل را با یک قطره روغن نعناع در دهان خود بچکانید تا از شر ذرات غذا، باکتری ها و بوی بد خلاص شوید.
6. آب بنوشید
نوشیدن مایعات زیاد در طول روز یک استراتژی عالی برای جلوگیری از بدبو شدن دهان است. چراکه خشکی دهان می تواند فراوری گوگرد را افزایش دهد که این امر به بوی بد دهان منجر می گردد. نوشیدن مایعات از کم آبی بدن جلوگیری نموده و به فراوری بزاق کافی یاری می نماید. علاوه بر این، آب دهان را شست وشو می دهد و ذرات غذا و باکتری ها را که هر دو می توانند در ایجاد بوی بد نقش داشته باشند، از بین می برد.
7. یک لیوان چای سبز بنوشید
نوشیدن چای سبز به از بین بردن بوی سیر و پیاز یاری می نماید. شما می توانید بعد از غذا یک لیوان چای سبز بنوشید تا بوی بد به طور موقت و تا زمانی که بتوانید مسواک بزنید، رفع گردد. تحقیقات نشان داده اند که چای سبز می تواند از رشد باکتری ها جلوگیری کند و بوی بد دهان را کاهش دهد.
در یک مطالعه، چای سبز نسبت به سایر راه چاره ها مثل خوردن نعناع، جویدن آدامس و استفاده از محصولات حاوی روغن جعفری تأثیر بیشتری در کاهش بوی بد دهان داشت. البته فواید چای سبز برای سلامت دهان به خوشبو کردن آن ختم نمی گردد. به گفته محققان، دهانشویه حاوی کاتچین (ترکیب مفید موجود در چای سبز) می تواند به مقدار دهانشویه ضدعفونی نماینده به کاهش پلاک های دندان یاری کند.
8. آدامس بجوید
جویدن آدامس با طعم نعناع بو های نامطبوع را از بین می برد. بعلاوه با تحریک ترشح بزاق به شست وشوی باکتری ها و ذرات غذا یاری می نماید. علاوه بر این، به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، جویدن آدامس بدون قند به مدت 20 دقیقه بعد از صرف غذا می تواند خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد.
9. سرکه سیب را امتحان کنید
برخی از افراد گزارش داده اند که مصرف یک قاشق غذاخوری مخلوط سرکه سیب و آب قبل یا بعد از صرف غذا به از بین بردن بوی سیر و پیاز یاری می نماید. با این حال، استفاده از این روش در تحقیقات ثابت نشده است. اگر می خواهید از سرکه سیب به عنوان یک درمان خانگی بهره ببرید، حتماً قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
10. شیر بنوشید
نوشیدن یک لیوان شیر همراه با غذای حاوی سیر یا بعد از آن می تواند غلظت ترکیبات گوگردی را که باعث بوی بد دهان می شوند، کاهش دهد. تحقیقات نشان داده اند که شیر پرچرب در از بین بردن بو های آزاردهنده بهتر از شیر بدون چربی است.
11. آب لیموترش بخورید
آب لیموترش به خنثی کردن بوی پیاز یا سیر یاری می نماید. برای امتحان کردن این روش باید کمی آب لیموترش تازه (تقریباً یک قاشق غذاخوری) را به یک لیوان آب اضافه کنید و بعد از یک وعده غذایی سرشار از پیاز یا سیر بنوشید.
12. ریشه وسط سیر را بردارید
هنگام پخت غذا هم می توان بوی سیر را کاهش داد. حبه های سیر را نصف کنید و قبل از افزودن آن ها به ظرف غذا، ریشه وسط آن ها را بردارید.
چرا سیر و پیاز باعث بوی بد دهان می شوند؟
برخی از ترکیبات موجود در سیر و پیاز می توانند عامل بوی بد دهان و حتی بوی بدن باشند. این ترکیبات عبارتند از:
آلیسین. وقتی سیر جویده یا خرد می گردد و در معرض هوا قرار می گیرد، آلین موجود در آن به آلیسین تبدیل می گردد. سپس آلیسین چند ترکیب حاوی گوگرد فراوری می نماید که بوی سیر از آن ها ناشی می گردد.
آلیل متیل سولفید. این ترکیب هم هنگام خرد کردن سیر و پیاز آزاد می گردد. پس از خوردن غذا، این ماده وارد جریان خون شده و به وسیله ریه ها و منافذ پوست منتشر می گردد.
سیستئین سولفوکسید. این ترکیب گوگردی که در سیر و پیاز یافت می گردد، تقریباً بلافاصله پس از خوردن آن ها دهان را بدبو می نماید.
بوی بد سیر و پیاز برای مدت طولانی باقی نمی ماند، اما می تواند برقراری ارتباط با دیگران را با مشکل روبه رو کند. اگر فکر می کنید بوی سیر و پیاز ممکن است برایتان دردسرساز گردد، آن ها را به طور برنامه ریزی شده مصرف کنید. برای مثال، قبل از مصاحبه شغلی از خوردن غذا های حاوی سیر و پیاز بپرهیزید.
خوشبختانه، راه چاره های زیادی برای از بین بردن بوی سیر و پیاز وجود دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان، نوشیدن چای سبز یا شیر و خوردن میوه ها و سبزیجات تازه به کاهش بوی بد دهان یاری می نماید. راه چارهی که برای یک فرد مؤثر است، ممکن است برای دیگری مفید نباشد. بنابراین، باید چند راه چاره مختلف را امتحان کنید تا ببینید که کدام یک از آن ها می تواند به شما در خلاص شدن از بوی سیر و پیاز یاری کند.
منبع: ایلنا
منبع: فرادید