روش های تهیه لذیذترین دسرهای ترکیه در منزل

به گزارش اردکان خبر، تنوع بی نظیری از انواع دسر و شیرینی لذیذ از جمله باقلوای پسته ای، شیرینی کادایُیف، حلوا تاهینی، دسر کرم کارامل، پودینگ برنج، کونفه و ... در رژیم غذایی مردم کشور ترکیه وجود دارد که با استفاده از مواد اولیه طبیعی و بومی تهیه می شوند. همین امر از دلایل معروفیت جهانی خوراکی های خوشمزه ترکیه ای است. با خبرنگاران همراه باشید تا به معرفی و طرز تهیه بعضی از معروف ترین و پرطرفدارترین آن ها بپردازیم.

روش های تهیه لذیذترین دسرهای ترکیه در منزل

همانگونه که می دانید، در سراسر دنیا، کشور ترکیه را با شیرینی ها و دسرهای فوق العاده می شناسند. خوراکی هایی که به علت فراوانی تنوع در طعم، رنگ، عطر و مواد اولیه ای مصرفی، برآورد تعداد واقعی آن ها امری سخت و مشکل به نظر می رسد. چشیدن طعم بی نظیر باقلوای پسته کشور ترکیه، تا اندازه ای مطبوع و لذت بخش خواهد بود که پس از تمام کردن باقلواها، بی اختیار به مکیدن انگشتان شیره ای خود خواهید پرداخت. قطعا امتحان کردن آن به یکی از زیباترین خاطرات هر علاقه مند به غذا و شیرینی تبدیل خواهد شد. در خصوص طعم اشتها آور مربای گل سرخ نیز با چنین حسی روبه رو می شوید که بارها و بارها، تصمیم به استفاده از آن هنگام وعده صبحانه خواهید گرفت. پس اگر به غذاهای ترکی علاقه دارید یا برای تعطیلات بعدی قصد سفر به ترکیه را دارید، همراه ما باشید؛ چراکه در ابتدا قصد داریم به معرفی تعدادی از شیرینی ها و دسرهای کشور ترکیه پرداخته و پس از آن طرز تهیه باقلوای پسته و اکمیک کادییف (ekmek kadayifi) این کشور را که علاوه بر طعم لذیذ و فوق العاده یکی از محبوب ترین خوراکی های این کشور زیبا است، به شما عزیزان آموزش دهیم.

کونفه (Kunefe)

یکی از خوش طعم ترین و در واقع لذیذترین شیرینی هایی است که غالبا نمی توان از میل کردن آن صرف نظر یا دوری کرد. مردم ترکیه عاشق این خوراکی دوست داشتنی بوده و تقریبا می توان در تمامی خیابان های این کشور، مغازه ها یا دکه های مخصوص فروش آن ها را مشاهده کرد. حتی اگر در یکی از کوچه ها یا محله های این کشور زیبا قدم می زنید و خبری از این فروشنده های خیابانی نباشد، عطر دلنشین و مطبوع کونفه را که در حال سرخ شدن یا کباب شدن است، استشمام خواهید کرد. مردم کشور ترکیه، کونفه را بوسیله نوعی پنیر محلی بدون نمک، که به هاتای (hatay) معروفیت یافته است، تهیه می نمایند. همین امر سبب کش آمدن این خوراکی محبوب هنگام میل کردن می گردد. شاید بتوان موزارلا را به علت بافت و ترکیب، مشابه این پنیر محلی در نظر گرفت. شیرینی پزهای این کشور با خواباندن پنیر درون شربت تهیه شده از شکر و قرار دادن آن درون خمیر فیلو (این خمیر یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده باقلوای ترکیه ای است)، این شیرینی محبوب را تهیه می نمایند. خوراکی که معمولا درون ماهیتابه های مخصوص سرخ یا کباب می گردد. یکی از ویژگی های جالب و منحصربه فرد کونفه، تفاوت بسیار زیاد بخش بیرونی با قسمت درونی آن است. بافت بیرونی این دسر لذیذ تقریبا خشک و سفت بوده در حالی که بخش درونی آن، بسیار نرم و لطیف است. بسکمک از مردم ترکیه، ترجیح می دهند روی کونفه را با پودر پسته، خامه زده شده یا بستنی پوشانده و میل نمایند. البته بعضی دیگر از آن ها، همان کونفه ساده را ترجیح می دهند. یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام سرو این خوراکی پرطرفدار رعایت می گردد، میل کردن آن در زمانی است که هنوز داغ داغ بوده و می توان پایکوبی بخار ناشی از حرارت را مشاهده کرد.

پودینگ برنج

یکی دیگر از دسرهای پرطرفدار و دوست داشتنی کشور ترکیه، انواع پودینگ است که ماده اولیه و اصلی آن را برنج و شیر تشکیل می دهد. پودینگ برنج و زعفران این کشور از طعمی شیرین، لذیذ، مطبوع و دلپسند برخوردار است که معمولا در ایام ماه مبارک رمضان تهیه و هنگام افطار مورد مصرف خانواده های این کشور قرار می گیرد. شاید بتوان پودینگ برنج را نوعی شله زرد اصیل ایرانی در نظر گرفت که به علت استفاده از برنج، زعفران و بافت به وجود آمده پس از طبخ، شباهت بسکمک به این دسر خوشمزه و مطبوع ایرانی دارد. برنج، آب، شیر، شکر، نشاسته ذرت، وانیل، زرده تخم مرغ و زعفران از مواد اصلی تشکیل دهنده پودینگ برنج به شمار می روند. دسری که می توان به آسانی آن را در منزل تهیه و میل کرد.

کیک بیسکوییتی خامه ای (پودینگلی پاستا)

در کشور ترکیه به نوعی بیسکوییت کرم دار که بیشتر شبیه به کیک پر از خامه است، پودینگلی پاستا گفته می گردد. در واقع شاید با شنیدن نام پاستا تصوری غیر از ترکیب واقعی این شیرینی لذیذ و خوشمزه را در فکر خود ایجاد کنید که پس از مشاهده آن متعجب شوید. اما جالب است بدانید که این دسر دوست داشتنی نوعی کیک سبک با لایه هایی از بیسکوییت های کرمی و خامه ای مخصوص ترکیه است که از چندین لایه تشکیل می گردد. کیکی مملو از لایه هایی مرکب از خامه و بیسکوییت که در کنار صدها دسر و شیرینی های آغشته به شیره شکر، بسیار مطبوع و دلچسب به نظر می رسد.

باقلوای پسته ای (Pistacio Baklava)

باقلوا یکی از محبوب ترین شیرینی هایی است که در کشورهایی همانند ایران، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و بعضی دیگر از کشورهای آسیای غربی تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد. باقلوای کشور ترکیه یکی از معروف ترین و در عین حال آسان ترین خوراکی هایی است که اغلب به عنوان شیرینی سال نو در منازل و به وسیله بانوان این کشور، تهیه می گردد. برای طبخ این شیرینی پرطرفدار استفاده از مواد اولیه ای همانند خمیر فیلو و کره تصفیه شده لازم و ضروری بوده و در انتخاب باکیفیت ترین این مواد ضروری، باید دقت نظر بسکمک را اعمال کرد. البته شیرینی پزهای هنرمند این کشور، معتقند که بهتر است خمیر مخصوص این شیرینی و کره تصفیه شده را در منزل تهیه کرد و کمتر از انواع آماده و صنعتی آن ها بهره برد. این عمل نتیجه ای به مراتب بهتر در ایجاد طعم، بافت و عطر باقلوای پسته این کشور، ایجاد خواهد نمود.

طرز تهیه باقلوای پسته ای (Pistacio Baklava)

مواد اولیه

4 پیمانه آب، 3 پیمانه شکر، 1/2 پیمانه جوهر لیمو(برای تهیه شربت باقلوا)، 36 ورقه تازه از خمیر فیلو (سایز هرکدام 35*46 سانتی متر باشد)، 300 گرم کره تصفیه شده و بدون نمک، 300 گرم پودر پسته خام، 2 قاشق غذاخوری سر پُر شکر

روش تهیه

مهم ترین قسمت آماده سازی باقلوا، تهیه کردن کره تصفیه شده بدون نمک و خمیر فیلکو (خمیر مخصوص باقلوا) خواهد بود.

طرز تهیه کره تصفیه شده

ابتدا کره را درون ظرفی فلزی (شیرداغ کن)، ریخته و روی حرارت کم قرار دهید. 80 درصد از کره را چربی، 16 تا 17 درصد آن را آب و بقیه را پروتئین تشکیل داده است. کره تصفیه شده به رنگ طلایی یا زرد نیمه شفاف دیده می گردد. سپس با آب شدن کره کفی سفید روی آن ظاهر می گردد. کف را برداشته و آنچه می ماند کره تصفیه شده خواهد بود. آشپزها برای تصفیه کردن کره، دلایل شنیدنی از جمله تحمل حرارت بسیار بالا و ماندگاری بیشتر را بیان می نمایند. آن ها معتقدند که کمترین حرارتی که کره های تصفیه شده می توانند تحمل نمایند 450 درجه فارنهایت است که در نوع خود بسیار کارآمد و قابل توجه خواهد بود؛ چراکه در حرارت بالا، تمامی کره ها در درجه حرارت بیشتر از 350 درجه خواهند سوخت و این قاعده در خصوص کره های تصفیه شده، صدق نمی کند. بعلاوه آشپزها معتقند که به علت جدا شدن پروتئین موجود در کره های معمولی، مدت زمان کمتری می توان از آن ها استفاده کرد. درصورتیکه که با تصفیه کردن کره، آب و پروتئین آن را جدا نموده و تنها از چربی شیر استفاده می کنیم و همین امر سبب افزایش مدت زمان ماندگاری خواهد شد.

طرز تهیه خمیر فیلو

همانگونه که می دانید، برای تهیه باقلوا به خمیر فیلو احتیاج خواهد بود. تهیه این خمیر آسان بوده و به مواد اولیه کمی احتیاج خواهد بود. بنابراین توصیه می کنیم که در منزل آن را تهیه نموده و در صورت امکان، از خمیر آماده استفاده نکنید.

برای تهیه خمیر فیلو به موادی همانند 4 قاشق غذاخوری روغن نباتی، 1 پیمانه آب، 1/4 قاشق چای خوری نمک، 2 و 2/3 پیمانه آرد (آرد گندم یا آرد ذرت)، 1 قاشق چای خوری سرکه سیب احتیاج خواهد بود. در ابتدای کار، درون ظرفی با حجم میانه، آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط نموده و پس از 3 مرتبه الک کردن با دست به هم زدن آن ها بپردازید. در ظرفی دیگر آب، روغن و سرکه را با یکدیگر ترکیب نموده و مخلوط آرد و نمک را در چندین مرحله به آن ، اضافه کنید. این عمل را تا زمانی که خمیری کاملا نرم و غیرچسبناک (خمیر نباید به دست بچسبد)، ادامه دهید. ورز دادن خمیر بسیار مهم بوده و تاثیر شگرفی در شکل گیری آن خواهد داشت. بنابراین حدود 30 دقیقه از زمان را به این کار اختصاص دهید. اکنون زمان استراحت دادن خمیر فرا رسیده است. آن را چرب نموده و خمیر را به صورت گلوله بزرگی تبدیل نموده و درون ظرف چرب شده (توصیه می کنیم که برای به دست آمدن نتیجه ای بهتر، خمیر را درون سلفون چرب شده بپیچانید)، قرار دهید. در ظرف حاوی خمیر را بوسیله نایلون پوشانده و به مدت زمان 90 دقیقه اجازه دهید در یخچال بماند. پس از آن دوباره عمل ورز دادن خمیر را درون ظرف دیگری که از قبل چرب نموده اید، به مدت زمان 2 دقیقه تکرار کنید. و این بار به مدت 2 ساعت آن را استراحت دهید. از مهم ترین نکاتی که باید هنگام تهیه خمیر رعایت کرد، نازکی بسیار آن خواهد بود. پس از طی مراحل ذکر شده، سعی کنید خمیر را تا حدی که بتوان از پشت آن، سایه اشیا را مشاهده کرد، بوسیله وردنه باز کنید.

مرحله اول

پس از تدارک مواد اولیه، نخستین گام جهت تهیه باقلوای پسته ترکیه، آماده سازی شربت مخصوص آن خواهد بود. آب، شکر و جوهر لیمو را درون دیگچه ای کوچک ریخته، روی حرارت قرار داده و اجازه دهید به جوش آید. این امر به آرامی و با حرارت کم انجام گردد. تا زمانی که شربت مورد نظر قوام آمده و برای استفاده باقلوا، کاملا مناسب باشد. اکنون زمان مخلوط کردن پسته های پودر شده با 2 قاشق غذاخوری شکر است. کف ماهیتابه خود را با کره و بوسیله برس مخصوص شیرینی پزی چرب کنید. بهتر است اندازهی از پودر پسته ها را نیز روی کره های کف ماهیتابه بپاشید.

مرحله دوم

در این مرحله پس از چرب کردن ظرف مورد نظر، اولین لایه خمیر فیلو را به آرامی و با دقت بسیار، درون آن قرار دهید. سپس با کره، روی خمیر فلو را بوسیله برس شیرینی پزی، چرب کنید. این کار به نچسبیدن لایه ها به یکدیگر کمک خواهد نمود. این عمل را تا زمانی که 18 لایه از خمیر را روی یکدیگر قرار دادید، ادامه دهید. در این بخش از درست کردن باقلوا، بعد از چرب کردن هجدهمین لایه خمیر، تمامی پسته های پودر شده را با دقت روی آن بریزید. این کار را به صورتی انجام دهید که سطحی صاف و کاملا یکدست از پسته روی خمیر باقلوا را پوشش دهد. البته باید توجه کنید که لایه های خمیر دقیقا تا لب ماهیتابه را پر کند.

مرحله سوم

در این مرحله، لایه دیگری از خمیر فیلو را روی پسته ها گذاشته و روی آن را با کره، چرب کنید. این عمل را تا به انتها رسیدن تمامی ورقه های خمیر تکرار کنید. امکان دارد، اندازهی از کره باقی بماند. آن را کنار بگذارید. از یک چاقوی نوک تیز یا کاردک مخصوص برش استفاده نموده و با ملایمت و دقت بسیار، باقلوا را به صورت مربع یا لوزی برش دهید. اگر ماهیتابه گرد را به عنوان قالب باقلوا، مورد استفاده قرار دادید، می توانید در صورت تمایل باقلوا را به قسمت های بزرگ و باریک، برش بزنید.

مرحله چهارم

اندازه کره ای را که از قبل به جای مانده بود، روی باقلواها ریخته و ماهیتابه را درون فری که از قبل با دمای 395 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتی گراد گرم نموده اید، قرار دهید. سپس به مدت زمان 45 دقیقه، اجازه دهید که باقلواها درون فر، طبخ شوند. زمانی که که شیرینی ها درون فر در حال پختن هستند، شربتی که از قبل آماده نموده اید را مجددا روی حرارت قرار داده و آن را گرم کنید. سپس اجازه دهید در دمای آشپزخانه حرارت خود را از دست بدهد. پخت باقلوا ممکن است زودتر از 45 دقیقه ذکر شده، به اتمام برسد. پف کردن، طلایی شدن و ترد و شنماینده شدن لایه های رویی باقلوا، نشان دهنده طبخ کامل این شیرینی لذیذ و دوست داشتنی است. با مشاهده این موارد، قالب را از فر خارج کنید.

مرحله پنجم

پس از خارج کردن ظرف باقلواها از درون فر، و درست زمانی که آن ها داغ داغ هستند، شربتی که از قبل آماده نموده اید را روی باقلواها بریزید. سعی کنید تمامی سطوح آن را به شربت آغشته کنید. سپس پودر پسته را روی تمامی سطح باقلوا ریخته و اجازه دهید به آرامی و با دمای اتاق، حرارت خود را از دست داده و خنک شوند. حال می توانید این شیرینی های لذیذ و وسوسه انگیز را درون ظرف گذاشته و همراه با فنجانی چای تازه دم یا قهوه ای لذیذ و دلچسب، میل کنید. نوش جان...

طرز تهیه کرم کارامل ترکیه ای

یکی دیگر از برترین و محبوب ترین دسرهای تهیه شده در کشور ترکیه، کرم کارامل مشهور این کشور است که علاقه مندان بسکمک را مجذوب خود ساخته است. به نظر می رسد که این خوراکی لذیذ از فرانسه وارد رژیم غذایی مردم ترکیه شده و به علت استقبال آن ها از این دسر فوق العاده، در تمامی رستوران ها و کافی شاپ های این کشور، به مردم عرضه می گردد. در ادامه به طرز تهیه کرم کارامل ترکیه ای خواهیم پرداخت

روش تهیه

مواد لازم

1 لیتر شیر، 1 فنجان شکر، 8 عدد تخم مرغ، 2 قاشق چای خوری عصاره وانیل، 3/2 پیمانه شکر برای تهیه کارامل

مرحله اول

ابتدا شکر، شیر، عصاره وانیل و تخم مرغ ها درون ظرفی مناسب، با یکدیگر مخلوط نموده و تا زمانی که حباب های کوچکی درون مواد ایجاد گردد، بوسیله هم زن دستی، آن ها را به خوبی هم بزنید.

مرحله دوم

در یک ماهیتابه کوچک (بهتر است از شیرداغ کن بهره ببرید)، 1 فنجان آب و 3/2 پیمانه شکر را مخلوط و روی حرارت کم قرار دهید تا به آرامی بجوشد. زمانی که مواد قوام آمده و به رنگ طلایی تیره تبدیل شد (به صورت شکر کارامل شده)، در صورت تمایل می توانید اندازهی جوهر لیمو به آن اضافه نموده و ظرف را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

در این مرحله، به اندازه مساوی از شکر کارامل شده را درون قالب های مخصوص کرم کارامل (ظروفی که برای تهیه کرم کارامل مورد استفاده قرار می گیرد مانند بعضی از فنجان ها یا ظروف لعاب دار یا سرامیکی که می توانند حرارت درون فر را تحمل نمایند) بریزید.

مرحله چهارم

اکنون مخلوط شیر و تخم مرغ را نیز تا لب به لب تمامی قالب ها بریزید و آن ها را درون سینی مخصوص فر که کف آن حاوی اندازهی آب جوش است، قرار دهید. فر را در درجه حرارت بین 170 تا 340 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و اجازه دهید طبخ گردد.

مرحله پنجم

سینی حاوی فنجان های کرم کارامل را از فر خارج نموده و اجازه دهید کمی از حرارت آن ها کاسته گردد. سپس فنجان ها را از درون سینی برداشته و به مدت چندین ساعت در محلی خنک قرار داده تا سرد شوند.

مرحله ششم

پس از طی مراحل فوق، اکنون هنگام بیرون آوردن کرم کارامل ها از درون قالب های مخصوص است. ظرفی را انتخاب نموده و روی قالب حاوی کارامل قرار دهید. سپس قالب را برگردانده و به آهستگی ضربه کوتاهی به قسمت بالایی آن وارد کنید. اگر دسرها به راحتی و با این روش از قالب خود جدا نشدند، سعی کنید به آهستگی و با دقت چاقوی نوک تیز و نازکی را درون قالب نموده و دورتادور آن، بچرخانید. این کار احتیاج به حوصله و تمرکز زیاد دارد. البته نباید فراموش گردد که از قبل چاقو را به کمی چربی، آغشته کنید. با این روش، کارامل ها شل شده و وارد ظرف می شوند.

مرحله هفتم

آخرین مرحله، تزئین کردن دسر کاراملی خواهد بود. می توان با توجه به ذائقه و سلیقه افراد خانواده روی تمامی کارامل ها را با هر نوع میوه، شکلات و آجیل (مغز پسته، مغز بادام، مغز فندق، مغز گردو و ...)، تزئین و میل کرد.

طرز تهیه پودینگ برنج

مواد لازم

نصف پیمانه برنج، 2 پیمانه شیر، 2 پیمانه آب، 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت، 1 پیمانه شکر، 1/2 قاشق مرباخوری وانیل، 1 عدد زرده تخم مرغ

طرز تهیه

مرحله اول

سعی کنید قبل از آغاز به آماده سازی این دسر لذیذ و معطر، برنج را به مدت زمان چند ساعت در آب ولرم خیس کنید. سپس برنج را با 2 پیمانه آب درون ظرفی میانه ریخته و روی حرارت قرار دهید. با جوشیدن آب و مشاهده حباب های روی مواد، در ظرف را بسته و حرارت را کاهش دهید. برای جلوگیری از ته گرفتن برنج، هر چند دقیقه یک بار، آن را هم زده و تا زمانی که که آب آن تقریبا کشیده شد و اندازه کمی از آن باقی ماند، این کار را تکرار کنید.

مرحله دوم

در این مرحله، زمان اضافه کردن شیر و شکر به مواد درون ظرف خواهد بود. بلافاصله نشاسته ذرت را با اندازهی شیر مخلوط نموده و درون ظرف حاوی پودینگ، بریزید. در این قسمت از طبخ دسر، احتیاج است که مرتب مواد را با یکدیگر مخلوط نموده تا از ته گرفتن آن جلوگیری گردد.

مرحله سوم

با جوشیدن ترکیب به دست آمده، می توانید وانیل را نیز به آن اضافه نموده و حرارت را کاهش دهید. در این لحظه اجازه دهید مواد با این درجه حرارت، به مدت چند دقیقه به جوشیدن ادامه دهد.

مرحله چهارم

پس از طی مراحل فوق، ظرف حاوی پودینگ را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید در دمای اتاق، سرد گردد. سپس قالب هایی در اندازه های دلخواه انتخاب نموده و پودینگ خود را درون آن ها بریزید. می توان از یک قالب بزرگ یا چندین قالب کوچک برای این کار استفاده کرد. سپس آن ها را درون یخچال گذاشته تا خود را بگیرد. پس از چند ساعت، می توانید آن ها را درون ظرف مورد نظر خود، قرار داده و با موادی همانند انواع میوه، آجیل و شکلات تزئین و میل کنید.

نکته: البته در کشور ترکیه، پودینگ های مختلفی تهیه و مورد استفاده قرار می گیرند که با توجه به مواد مصرفی، کمی در سبک تهیه آن ها نیز، تفاوت ایجاد می گردد. اما به طور کلی، طرز تهیه تمامی این دسر در سراسر کشور ترکیه، با توجه به روش فوق طبخ می شوند. مثلا پس از اینکه این خوراکی لذیذ را از روی حرارت برداشتید، می توانید، 4 قاشق غذاخوری از آن را با 1 عدد زرده تخم مرغ مخلوط نموده و کنار بگذارید. سپس بقیه دسر را درون ظرف مخصوص فر ریخته و مخلوطی که از قبل آماده نموده اید را کاملا روی سطح آن بریزید. پس از این کار، آن را درون فری که از قبل گرم نموده اید، قرار دهید. درجه حرارت فر از اهمیت زیادی برخوردار نیست. تنها ضروری است که شما به روی پودینگ نگاه کنید و هر زمان که رنگ آن به قهوه ای روشن تغییر یافت، آن را از فر خارج کنید. اجازه دهید با دمای آشپزخانه، از حرارت آن کاسته گردد. حال می توانید دسر پودینگ برنج کشور ترکیه را میل کنید. نوش جان...

در این مقاله به معرفی و آموزش بعضی از دسرهای لذیذ و پرطرفدار کشور ترکیه پرداختیم. امید است با نظرات گرم و سازنده خود، ما را در ارائه مقالاتی بهتر و مفیدتر کمک رسانید.

منابع

turkishfood

seriouseats

منبع: کجارو
انتشار: 11 آبان 1403 بروزرسانی: 11 آبان 1403 گردآورنده: ardakankhabar.ir شناسه مطلب: 1402

به "روش های تهیه لذیذترین دسرهای ترکیه در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های تهیه لذیذترین دسرهای ترکیه در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید