فعالیت 640 کارخانه خوراک دام با 25 درصد ظرفیت، وزارت جهاد نهاده نمی دهد
به گزارش اردکان خبر، عضو انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با بیان اینکه سیاست های اشتباه دولت فراوری نمایندگان را به خاک سیاه نشانده است، گفت: 640 کارخانه خوراک دام به دلیل اینکه وزارت جهاد نهاده به آن ها نمی دهد با 25 درصد ظرفیت کار می نمایند.
به گزارش گروه مالی خبرنگاران، سید کاظم موسوی عضو انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: سیاست های اشتباه دولت به ویژه وزارت جهاد کشاورزی در چند سال اخیر مسائل زیادی را به فراوری نمایندگان کشور تحمیل نموده است.
وی با بیان اینکه صنعت طیور کشور پس از نفت دومین صنعت عظیم کشور است گفت: علیرغم اینکه 18 الی 23 درصد ظرفیت فراوری مازاد مرغ در کشور وجود دارد، اما به دلیل سیاست های اشتباه مردم در شرایط کرونا ساعت ها برای صف های طویل مرغ ایستادند.
موسوی حذف مواد اولیه کارخانجات خوراک دام کشور را یکی از این سیاست های اشتباه مطرح کرد و گفت: در یک سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی هیچ سهمیه نهاده برای فراوری خوراک آماده به کارخانجات خوراک دام کشور نداده است.
عضو انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حالی از تحویل نهاده به این کارخانه ها ممانعت می نماید که بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف نمایندگان و فراوری نمایندگان 40 درصد نهاده وارداتی باید به سمت کارخانه ها راهنمایی شوند.
به گفته این مسئول 640 کارخانه خوراک دام در کشور وجود دارد که قبل از سال 99 حدود 80 درصد خوراک دام و طیور کشور را تامین می کردند، اما امروز کار به جایی رسیده که این کارخانه ها تنها با یک چهارم ظرفیت کار می نمایند.
به گزارش فارس کارخانه های خوراک با ترکیب صحیح انواع نهاده ها و اضافه کردن اضافه کردنی های مجاز و شکستن فیبر غلات، ضریب تبدیل خوراک را کاهش می دهند که برای مرغداران به صرفه و مالی است.
وی اضافه کرد: در یکسال گذشته وزارت جهاد کشاورزی تعمدا هیچ نهاده ای به کارخانه ها نداده و نهاده خام را مستقیم به مرغدار و دامدار تحویل می دهد و بسیاری از بازار های سیاه از این طریق شکل می گیرد چرا که برای مرغدار فروش یک کامیون سویا 200 میلیون تومان سود آوری دارد.
موسوی مسئله کمبود عرضه مرغ در بازار را به مسائل کارخانه ها خوراک دام مرتبط دانست و گفت: واقعیت این است که مرغداران و دامداران دسترسی به خوراک آماده که کارخانه ها فراوری می کردند ندارند، آن ها مجبورند که خودشان نهاده ها را به روش های غلط ترکیب نمایند که ضریب تبدیل را به 2.2 افزایش می دهد و در واقع هزینه های فراوری را به شدت بالا می برد در حالی که ضریب تبدیل با خوراک آماده 1.6 است.
وی اضافه کرد: استفاده از خوراک آماده برای دامداران 15 درصد صرفه جویی در مصرف نهاده را به دنبال خواهد داشت.
موسوی در پاسخ به اینکه اگر وزارت جهاد به شما نهاده نمی دهد پس یک چهارم ظرفیت کارخانه ها با کدام نهاده کار می نماید، گفت: مرغدار و دامدار بخشی از نهاده خود را به کارخانه ها می دهد یعنی ما به طور غیر مستقیم و به مقدار بسیار اندک از فراوری نمایندگان می گیریم و آن ها خوراک آماده را از ما به نرخ مصوب دولتی دریافت می نمایند.
این مسئول تاکید نمود: اکنون کارخانه های خوراک دام از چرخه فراوری خارج شده اند و اشتغال این بخش هم خوابیده است در حالی که میلیارد ها تومان برای این کارخانه ها هزینه شده است؛ و توقف فعالیت آن ها در واقع چرخ فراوری را از حرکت باز داشته است.
عضو انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران به این نکته هم اشاره نمود که درخواست ها و تقاضا های کارخانه ها از معاون وزیر جهاد کشاورزی که مسئول مستقیم فراوریات دام و طیور کشور است ماه ها بی پاسخ مانده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو