مروری بر تاریخچه و دیدنی های جاده هراز

به گزارش اردکان خبر، در اطراف جاده هراز جاذبه های گردشگری تاریخی، طبیعی و مذهبی وجود دارد.

مروری بر تاریخچه و دیدنی های جاده هراز

جاده هراز

بعد از جاده چالوس، جاده هراز یکی از زیباترین جاده های کشور است که راستا تهران را به مازندران وصل می نماید. در واقع، این جاده یک راستا کوتاه از تهران به سمت آمل محسوب می گردد اما به دلیل کوتاه بودن و زیبایی آن، افراد زیادی این راستا را انتخاب می نمایند که یکی از دلایل ترافیک های سنگین در این جاده است.

جاده هراز و تاریخچه آن

جاده هراز در سال 1342 به بهره برداری رسید. ساخت این جاده در طی 23 سال صورت گرفت. نام دیگر این جاده، جاده 77 است. جاده هراز از دره رود هراز عبور می نماید به همین خاطر، به این نام معروف شده است. این جاده، بین دو شهر بوهمن و رودهن از جاده فیروزکوه نشأت گرفته و راستا آن در امتداد دره مشا، آبعلی، گردنه امامزاده هاشم، پلور، آب اسک، رینه و لاریجان قرار گرفته است و در آخر، به شهر آمل می رسد. همان طور که گفتیم، جاده هراز به خاطر کوتاه بودن راستا آن از تهران به آمل، جزو پر رفت و آمدترین جاده ها قرار گرفته است.

طبق گزارش های مؤثق، جاده هراز از زمان ساسانیان وجود داشته است. امروزه، بسیاری از قلعه های تاریخی در راستا جاده هراز قرار دارند که حاکی از قدمت این جاده است. بسیاری از آثار تاریخی در کناره جاده وجود دارند که شاید آن ها را ندیده باشیم. همه این آثار تاریخی نشان دهنده استفاده این جاده در زمان های قدیم یعنی دوره اشکانیان و هخامنشیان است. در آن موقع نیز این جاده برای رفت و آمد مردم از شهر تهران به آمل استفاده می شد. طبق آمار، در زمان های شلوغ مانند: روزهای نزدیک به عید، حدود 4 میلیون مسافر وارد استان مازندران می شوند.

جاده هراز از زمان ساسانیان وجود داشته است

دیدنی های هراز

جاده هراز فقط یک راستا کوتاه برای رسیدن به شمال نیست؛ بلکه این جاده، خود به تنهایی، یکی از جاذبه های دیدنی است. اگر زمان و فرصت کافی در اختیار داشته باشید، می توانید از زیبایی های این جاده استفاده نموده و لذت ببرید. معمولاً عبور از تونل ها، برای افراد بسیاری، بسیار هیجان انگیز است. در رابطه با تونل های جاده هراز، باید گفت حدود 15 تونل دارد. طولانی ترین تونل ایران با طول 1540 متر به نام وانا در این راستا قرار گرفته است. شاید خاطره جیغ زدن و روشن و خاموش کردن چراغ ها در طول تونل برای همه ما آشنا باشد.

جنگل الیمستان

جنگل الیمستان در 20 کیلومتری جاده هراز قرار گرفته است. الیمستان از الیما سرچشمه گرفته است. الیما گیاهی شبیه به پیازچه است که در اردیبهشت می روید و به صورت خوراکی در غذاها استفاده می گردد. راستا رسیدن به این جنگل بسیار زیباست. دشت های فراخ از گل و جنگلی که مه گرفته، از زیبایی های جنگل الیمستان به شمار می آیند.

راستا دسترسی به جنگل الیمستان

پس از رسیدن به کیلومتر 20 جاده هراز، با دیدن تابلو امامزاده لهاش وارد این راستا شوید. کمی بعد به یک دو راهی می رسید که جاده سمت چپ آن، 7 کیلومتر پیچ و خم است. پس از آن به روستا لهاش می رسید. 5 کیلومتر پس از جاده لهاش و با عبور از یک راستا خاکی، وارد جنگل الیمستان می شوید.

جنگل الیمستان در 20 کیلومتری جاده هراز قرار گرفته است

پلور

پلور جزء روستاهای آمل در استان مازندران محسوب می گردد که در 80 کیلومتری تهران قرار گرفته است. علاوه بر جاذبه های دیدنی پلور، اطراف این مکان هم دارای طبیعت بسیار زیبایی است؛ مانند: دره زمان. این دره به صورت یک تنگه در نزدیکی روستا پلور قرار گرفته است که رودخانه دل انگیزی از میان آن عبور می نماید.

راستا دسترسی به پلور

در جاده هراز، نزدیکی گردنه امامزاده هاشم به سمت چپ جاده فرعی قرار گرفته است که با ورود به آن، به پیچ می رسید. سپس، با عبور از پل رودخانه لار، ابتدا دره زمان می رسید. این قسمت را می توانید پیاده طی کنید و وارد تنگه شوید.

آبشار شاهاندشت

آبشار شاهاندشت یک جاذبه گردشگری زیبا برای طبیعت دوستان و بلندترین آبشار از نظر دسترسی است. این آبشار در جاده هراز و 65 کیلومتری آمل قرار گرفته است. ارتفاع آن به بیش از 50 متر می رسد و محل قرارگیری آن در نزدیکی روستایی به همین نام است. اگر از داخل روستا به سمت آبشار بروید، پس از حدود نیم ساعت پیاده روی که البته با دیدن مناظر زیبا راستا، یک تجربه لذت بخش از پیاده روی برای شما رقم خواهد خورد. فقط روستا و زیبایی آبشار نیست که شما را شگفت زده خواهد نمود؛ بلکه طبیعت روستا و فضا سنتی خانه های روستایی نیز از جاذبه های دیگر این منطقه محسوب می گردد.

دشت لار

یکی دیگر از زیباترین جاذبه های جاده هراز، دشت لار است. این دشت زیبا در راستا روستا پلور قرار گرفته است. در این دشت، هم تنوع گیاهی و هم جانوری بالایی وجود دارد. در اواخر بهار، پوششی از گل های زیبا شقایق بر روی آن ظاهر می گردد.

آب معدنی لاریجان

این منطقه خوش آب و هوا در جاده هزار و در 70 کیلومتری آمل قرار گرفته است. آب معدنی آن معروف است و از آن به عنوان آب شفا بخش یاد می نمایند. راستا دسترسی به این آب شفا بخش، عبور از روستاهای بایجان، امیری، شنگلده و رسیدن به شهر گزنک است. در خروجی این شهر با ورود به یک راستا آسفالته از گزانه، امیر آباد و آبگرم لاریجان عبور می کنید و به این منطقه می رسید.

غار گل زرد

این دشت زیبا در منطقه پلور قرار گرفته که دارای مراتع زیبایی است و به روستا منظریه دسترسی دارد. داخل غار تعداد زیادی حوضچه قرار گرفته که عمق برخی از آن ها به بیش از 4 متر هم می رسد. در فصل بهار با فرشی از گل های زرد رو به رو می-شویم که زیبایی دل انگیزی به غار می دهند.

راستا دسترسی آن در جاده هراز و فاصله 65 کیلومتری تهران قرار گرفته است. قبل از خروجی سد لار، در یک راستا خاکی از سمت چپ وارد می شوید که 4 کیلومتر طول دارد. عبور از این راستا فقط با ماشین شاسی بلند یا پیاده میسر است. سرانجام این جاده به یک کلبه کوهستانی می رسد. با عبور از این کلبه و پس از پیمودن نیم ساعت پیاده روی، به منطقه غار گل زرد خواهید رسید.

جاده هراز در فصل بهار، گلباران می گردد

امامزاده هاشم

جاده هراز علاوه بر تمام جاذبه های دیدنی، مکان های مذهبی زیارتی نیز دارد. امامزاده هاشم یکی از آن هاست. که بر بلندای تپه ای قرار گرفته است. بعد از عبور از امامزاده، می توانید به پلور و آبشار قلعه دختر برسید.

روستای فیلبند

این، یک روستا زیبا، سرسبز و مرتفع است که به بام شرقی مازندران معروف است. این روستا تقریباً در تمام طول سال، پوشیده از برف می باشد. در روزهای دیگر معمولاً ابری و بارانی است. به دلیل نزدیکی این روستا به جاده هراز، راستا دسترسی به آن راحت است. در صورت اقامت در این مکان می توانید از خانه های اجاره ای روستا بهره ببرید. همچنین، می توانید با چادر زدن در این فضا دلچسب، لذت این سبک سفر را تجربه کنید.

دریاچه تار و هویر

این دو دریاچه زیبا از جاذبه های زیبای جاده هراز، هستند که در ابتدا این جاده از سمت تهران قرار گرفته اند. دریاچه تار و هویر بسیار عظیم و پر آب بوده و تفریحات مختلفی از جمله: قایق سواری، ماهیگیری و شنا در آن ها انجام می گردد.

دریاچه تار و هویر، از جاذبه های زیبای جاده هراز

روستای نوا

این روستا زیبا به خاطر داشتن چشمه های فراوان به چهارصد چشمه هم شناخته می گردد. در این روستا، تماشا بناهای قدیمی با ایوان ها و معماری زیبایشان خالی از لطف نیست. از دیگر دیدنی های این روستا، قله پاشوره است که دلیل نامگذاری آن به خاطر نوع سنگ های خاص (سنگ پا) موجود در آن است.

آب گرم لاریجان

در جاده هراز، آب گرم های مختلفی وجود دارند که معروف ترین آن ها، آب گرم لاریجان است. این آب گرم، اثرات درمانی خوبی داشته و برای تسکین دردهای تنفسی، مفصلی و گوارشی استفاده می گردد. البته قبل از استفاده، باید توجه داشته باشید که دما این آب حدود 65 درجه است.

در جاده هراز، آب گرم های مختلفی وجود دارند

آب گرم لاویج

این آب گرم یکی دیگر از آبگرم های معروف جاده هزار است که در نزدیکی دریا خزر قرار گرفته است. این آب حاوی گوگرد است و برای درمان بیماری های پوستی و مفصلی استفاده می گردد. در صورتی که قصد اقامت در این منطقه را داشته باشید، می توانید سوئیت-هایی را که اطراف آب گرم قرار دارند، اجاره کنید یا از خانه های افراد ساکن در این منطقه، بهره ببرید.

منبع: گردشبان
انتشار: 20 آذر 1399 بروزرسانی: 20 آذر 1399 گردآورنده: ardakankhabar.ir شناسه مطلب: 369

به "مروری بر تاریخچه و دیدنی های جاده هراز" امتیاز دهید

1 کاربر به "مروری بر تاریخچه و دیدنی های جاده هراز" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مروری بر تاریخچه و دیدنی های جاده هراز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید