معرفی انواع سوغات اصفهان
به گزارش اردکان خبر، جوز قندی یکی از متفاوت ترین و خاص ترین سوغاتی های اصفهان است
سوغات اصفهان در همه جا زبانزد است. اصفهان تنوع زیادی از سوغاتی های با کیفیت و چشم نواز دارد. در کنار صنایع دستی بی نظیر این شهر, شیرینی ها اصفهان با طعم بی نظیرشان میان مردم بسیار محبوب هستند.در ادامه چند مورد از محبوب ترین خوراکی های اصیل سوغات اصفهان را معرفی میکنیم.
معرفی انواع سوغات اصفهان
انواع سوغات اصفهان عبارتند از:
گز منحصر به فرد ترین سوغات اصفهان
گز را می توان منحصر به فرد ترین و پر هوادار ترین سوغات اصفهان دانست. گز اصفهان معروفیت جهانی و پیشینه ای کهن دارد. سالهاست که کارگاه های فراوری گز در این شهر زیبا مشغول به کار هستند و کام مردم اصفهان و مسافران را شیرین می نمایند. گز اصفهان تنوع زیادی دارد و در ابعاد و بسته بندی های شکیل و با مغز های مختلف فراوری می گردد تا بتواند پاسخ گوی همه سلایق باشد.گز لقمه ای، برشی ، آردی، سکه ای، پسته ای، بادامی، انگشت پیچ انواع معروف گز هستند. کیفیت گز بستگی به مواد اولیه به بکار رفته در آن مانند مقدار انگبین و نوع گلاب استفاده شده و بعلاوه درصد مغز داخل آن دارد.
در گذشته گز با شیره درخت انگبین فراوری می شده. انگبین ماده مقوی و بسیار شیرینی است که امروزه بسیار کمیاب شده است. به همین علت به جای آن از عسل, شیرخشت یا شکر هم استفاده می گردد و به همراه مغزیجات مانند پسته , بادام و گردو, گلاب، گلوکز، سفیده تخم مرغ و بیدمشک مواد تشکیل دهنده گز می باشند. شما می توانید برای خرید گز دردشتی از فروشگاه های اینترنتی آن بهره ببرید.
پولکی طعمی دلچسب کنار چای
پولکی هم مانند گز، مختص اصفهان است. به علت اینکه پولکی در قطعه های گرد, شفاف و نازک شبیه سکه درست می گردد به این نام معروف شده است. در گذشته پولکی با شیره ای که از فراوری نبات باقی می مانده فراوری می شده و به شیره سرکه اضافه می کردند تا شکرک نزند وشفاف گردد؛ سپس از طعم دهنده های مختلف استفاده می کردند و مواد را روی سطحی نازک پهن می کردند تا سرد گردد و در پایان آن را برش می زدند.امروزه فرایند فراوری پولکی پیشرفت یافته و با گذشته متفاوت شده است. یکی از خصوصیات پولکی تنوع بسیار زیاد طعم های آن می باشد. این آبنبات خوشمزه در طعم های مختلف مانند زعفرانی، لیمو عمانی، کنجدی، نارگیلی، پسته ای، عسلی، کاکائویی، زنجبیلی، نعنایی, خشخاشی، دارچینی، هل, پرتقالی, زرشکی،گل سرخ، و شاهدانه فراوری می گردد. بسته به طعم دهنده ای که داخل پولکی استفاده شده, خواص درمانی متفاوتی برای بدن دارد.
به اسم مثال پولکی زنجبیلی برای معده درد مفید است. گل سرخ آرامش بخش است. پسته خون ساز است. نارگیل برای پوست و مو و گوارش مفید است.
کنجد هم برای تقویت استخوان ها کاربرد دارد و ضد سرطان است. بعلاوه به علت اینکه پولکی قند کمتری دارد و کمتر به دندان آسیب می زند جایگزین خوبی برای مصرف در کنار چای می باشد. پولکی و نبات اصفهان در لیست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده اند. برای خرید پولکی از دردشتی می توانید از فروشگاه های سطح شهر یا اینترنتی آن بهره ببرید.
نبات اصفهان با طعم های مختلف
مصرف نبات در بین مردم ایران بسیار بالاست و از آن به اسم شیرین نماینده طبیعی و یا در کنار چای و دمنوش استفاده می گردد. نبات بعلاوه در طب سنتی ایرانی هم صندلی ویژه ای دارد. در شهر اصفهان از قدیم کارگاه های فراوری نبات مشغول به فعالیت بوده اند و یکی از با کیفیت ترین نبات های کشور در این شهر فراوری میگردد. نبات اصفهان در طعم های متنوع نظیر نعنایی، زعفرانی، آویشن، دارچینی، زیره و لیمویی فراوری می گردد.جوز قندی بمب انرژی
جوز قندی یکی از متفاوت ترین و خاص ترین سوغاتی های اصفهان است. تهیه این شیرینی در عین سادگی پیچیده است و احتیاج به مهارت دارد. ارزش غذایی آن بسیار بالاست به طوری که بعد از خوردن آن احساس سیری خواهید کرد و به خاطر مواد مورد استفاده در آن قیمت بالایی هم دارد. این شیرینی با هلوی خاصی به نام آلگ درست می گردد که فقط در اصفهان پرورش می یابد.کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در این محصول بسیار مهم است.طعم جوز قندی ترش و شیرین و فرق دارد. برای تهیه آن هلو پوست کنده و بدون هسته را خشک می نمایند و سپس داخلش را با مخلوط پودر قند, بادام و گردو, هل و شکر پر می نمایند و مجددا خشک می نمایند. جوزقندی در گذشته از شیرینی های شب یلدا بوده است و به علت مقوی بودن در هوای سرد زمستان استفاده می شده. جوز قندی را با میوه هایی مانند انجیر, گلابی و آلو هم درست می نمایند اما نوع اصیل آن با همان هلوی الگ است.
برشتوک طعمی لذیذ
برشتوک یکی از شیرینی های سنتی اصفهان است که با آرد نخودچی یا آرد گندم, پودر قند, روغن و هل درست می گردد. برشتوک را به شکل لوزی برش می دهند و با پودر پسته یا بادام تزئین می نمایند. برای تهیه برشتوک آرد را تفت داده و سایر مواد را اضافه نموده و در یخچال می گذارند. این شیرینی علاوه بر اصفهان در شهرهای دیگر هم پخته می گردد اما در اصفهان هواداران زیادی دارد. این شیرینی در ایام نوروز بسیار پخته می گردد و به علت قیمت مناسب گزینه خوبی برای سوغات است.شیرینی کرکی نرم و لطیف
شیرینی کرکی در گذشته در شهر نایین پخته می شده. این شیرینی بسیار خوشمزه است و به علت بافت نرمش به شیرینی کرکی معروف شده است. شیرینی کرکی هم یکی از شیرینی های ایام نوروز می باشد که به علت اینکه در ابعاد کوچک پخته می گردد برای پذیرایی مناسب است. این شیرینی از ترکیب آرد برنج، آرد گندم، آرد نخودچی، روغن، پودر هل و پودر قند پخته می گردد .شیرین کرکی ترکیبی است از آرد گندم, آرد نخودچی و آرد برنج که با روغن و پودر قند و هل مخلوط می گردد و پخته می گردد. روی آن را معمولا با تخم خرفه یا پودر پسته تزیین می نمایند تا این شیرینی لذیذ آماده میل کردن گردد.
سوهان طعمی متفاوت
سوهان هم یکی از سوغاتی های خوب شهر اصفهان است. این شیرینی خوشمزه در کنار چای بسیار استفاده می گردد و خاطرخواهان بسیاری دارد. از آنجا که ترکیبات آن مواد غنی مانند آرد جوانه گندم می باشند؛ پس بسیار پر خاصیت است. برای خرید سوهان دردشتی می توانید به فروشگاه اینترنتی آن مراجعه نمایید.خوشبختانه در اصفهان توجه ویژه ای به کیفیت محصولات می گردد و بسته بندی های بسیار شکیلی برای سوغاتی مانند طرح های خاتم کاری در نظر گرفته شده است. هر مسافری که به این شهر زیبا می رود حتما زمانی را به گشت و گذار در بازار و خرید سوغاتی های بی نظیر این شهر می گذارند.
تنوع زیاد و کیفیت بالای سوغات اصفهان باعث شده سوغات اصفهان مورد توجه گردشگر های خارجی قرار بگیرد و بعلاوه به خارج از کشور هم صادر گردد. امیدواریم شما هم در سفر خود به اصفهان، از سوغاتی های گفته شده برای عزیزانتان بهره ببرید. از همراهی شما سپاسگزاریم!
منبع: راسخون