کانون پرورش فکری در حوزه مهدهای کودک نقش تماشاگر را دارد!
به گزارش اردکان خبر، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در خوزستان، در این جلسه که 29 مهرماه و با حضور مدیرکل کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان خوزستان، رئیس خانه سمن های استان، رئیس اداره فرهنگی آموزش و پرورش خوزستان، رئیس اتحادیه مهدکودک های اهواز، کتابفروشی ها و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، گفت: کتاب و کتابخوانی در پرورش، تربیت روح و تعالی انسان بی نهایت تاثیرگذار است و اتفاق خوبِ تشکیل باشگاه های کتابخوانی این خلا را پر کرده است.
محمد جوروند با بیان اینکه تعداد 1300 باشگاه کتابخوانی در خوزستان فعالیت می کنند، شرح داد: در پنجمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی در تلاش هستیم که فعالیت باشگاه ها با همکاری دستگاه های عضو ستاد توسعه بیشتری پیدا کند.
وی اضافه کرد: یکی از موانع موجود در باشگاه های کتابخوانی انتخاب کتاب بدون توجه به نیازهای بومی هر استان و شهرستان است و لیست کتاب های منتخب جام باشگاه ها برای همه استان ها یکسان ارائه می شود.
جوروند در ادامه گفت: خوزستان با وجود تنوع قومیت ها گرایش های مطالعاتی متفاوت نسبت به سایر استان ها دارد. بر اساس تجربه خودم در حوزه فرهنگ و هنر، می گویم که هر شهر این استان در یک حوزه تخصصی حرف برای گفتن دارد. به طور مثال در شهرستان شوش شعر از جایگاه ویژهای و به عنوان شهر شعر شناخته شده است، آبادان شهر تئاتر و خرمشهر شهر شعر عربی و... به همین منوال شهرهای دیگر نیز در یک حوزه خاص فعالیت چشم گیری دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تخصیص اعتبار جهت خرید کتاب باشگاه های کتابخوانی را یکی از اقدامات تاثیرگذار در پیشبرد اهداف باشگاه ها برشمرد و اضافه کرد: در بخش خرید کتاب و ثبت نام کتابفروشی های عضو طرح باید مجدد بازنگری شده و اعتبار خرید کتاب های حمایتی در اختیار استان ها قرار گیرد.
وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان خوزستان در این جلسه گفت: متولی بخش کودک و نوجوان، کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان است، اما متاسفانه در قسمت مهدکودک ها و خانه بازی ها تنها نقش تماشاگر را ایفا می کند و هیچگونه دستورالعمل مشخصی برای کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان تعریف نشده است. در حالی که باید ارزیابی این بخش ها در اختیار کانون قرار گیرد. اما با پیگیری های این مرکز امیدواریم به زودی دستورالعمل های جدیدی برای مسائل این بخش صادر شود.
وی طرح خرید یکپارچه تامین کتاب از ناشران با عنوان تمیم را یکی ازفعالیت های مهم کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان دانست و اظهار کرد: در فصل اول این طرح 16000 هزار نسخه کتاب به مبلغ 5 میلیارد تومان برای مراکز کانون خریداری شد.
کیانی با بیان اینکه کمبود نویسنده در حوزه تخصصی کودک و نوجوان در خوزستان وجود دارد، شرح داد: کانون پرورش فکری درصدد است با برگزاری دوره های تخصصی ویژه نویسنده کودک و نوجوان کاستی های این بخش را جبران کند.
وی در پایان یادآور شد: 62 مرکز ثابت و سیار کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان استان آمادگی خود را جهت اجرای هرچه باشکوه تر پنجمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی اعلام می کند.
رئیس اداره فرهنگی آموزش و پرورش خوزستان در این نشست گفت: در طرح جام باشگاه های کتابخوانی، جامعه هدف بچه ها و نوجوانان را دانش آموزان دربرمی گیرد و تاکید و تلاش این اداره کل اطلاع رسانی ویژه شیوه نامه پنجمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی در کل مدارس استان است.
اسفندیار صمیمی فر اضافه کرد: با مجازی شدن آموزش دانش آموزان درفضای شبکه شاد نیاز به مطالعه، ترویج و گسترش کتابخوانی در بستر مجازی برای بچه ها و نوجوانان بیش از گذشته ایجاد شده و اهتمام جدی تری می طلبد که با اجرای برنامه های متنوع و جذاب قدم های مثبتی در این زمینه برداریم.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران