با مصرف این ماده غذایی لاغر می مانید
به گزارش اردکان خبر، انواع لوبیا ها همانند گوشت حاوی اندازه قابل توجهی پروتئین هستند و غذایی سالم که خواص درمانی هم دارند. در اصل سه نوع لوبیا قرمز وجود دارد که شامل لوبیا قرمز، لوبیا آزوکی (لوبیا قرمز بزرگ) و لوبیا قرمز کوچک می گردد.
مهمترین خواص لوبیا قرمز
از خواص لوبیا قرمز می توان به ادرار آور بودن آن اشاره نمود که این امر موجب درمان بیماری های کلیه (سنگ کلیه) و مثانه می شود. بعلاوه این لوبیا برای ریه هم مفید می باشد. مواد و ترکیبات موجود در لوبیا شامل پروتئین، کلسیم، کربوهیدرات، منیزیم، نشاسته، پتاسیم، فیبر، ویتامین های B 3 و B 5، آهن و اسید فولیک است
تقویت و برطرف مسائل دستگاه گوارش
انواع لوبیا ها منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول هستند. اندازه فیبر در پوست لوبیا ها بیشتر می باشد. فیبر نامحلول به تقویت دستگاه گوارش و عملکرد بهتر روده ها یاری می نماید. این نوع فیبر از یبوست پیشگیری و در صورت بروز نیز آن را درمان می نماید. یکی دیگر از خواص لوبیا قرمز این است که سرشار از فیبر محلول می باشد که وقتی با آب ترکیب شود به ماده ای ژله مانند در معده و روده تبدیل می شود.
تقویت و برطرف ناراحتی های قلبی و عروقی
از خواص لوبیا قرمز می توان به نداشتن کلسترول و چربی اشاره نمود که این امر برای قلب و عروق مفید است. این منبع عالی پروتئین گیاهی جایگزین خوبی برای گوشت می باشد بدین ترتیب چربی های اشباع شده در بدن کاهش می یابد و سطح کلسترول در خون تنظیم می شود. وجود مواد معدنی کلسیم، پتاسیم و منیزیم به کنترل و کاهش فشار خون یاری می نمایند. لوبیا قرمز سرشار از مواد معدنی همانند فولات است که این ترکیبات هم برای سلامت قلب و هم برای گرفتگی و اسپاسم عضلانی بسیار مفید هستند.
یاری به لاغری و کاهش وزن
یکی دیگر از خواص لوبیا قرمز همانند حبوبات دیگر موثر بودن در کنترل و کاهش وزن است. به علت دارا بودن حجم بالایی از پروتئین، نشاسته مقاوم و فیبر، شخص را تا مدت طولانی تری سیر نگه می دارد. بعلاوه مانع از بین رفتن بافت ماهیچه ای و عضلانی در حین تمرینات ورزشی برای کاهش وزن می شود. موجب تنظیم شدن متابولیسم بدن هم می شود.
کنترل قند خون و دیابت
معمولا مواد غذایی که برای سلامت قلب و عروق و کنترل وزن مناسب هستند از ابتلا به بیماری های دیابت هم جلوگیری می نمایند. لوبیا قرمز هم شامل این نوع مواد غذایی می شود که این امر به نشاسته مقاوم و فیبر موجود در این ماده غذایی مربوط می شود. در واقع فیبر و نشاسته مقاوم موجود در لوبیا قرمز سرعت آزادسازی گلوکز و قند به جریان خون را کند می نمایند و قند کمتری وارد خون می شود در نتیجه ابتلا به بیماری های دیابت هم کاهش می یابد.
جلوگیری از انواع سرطان
تحقیقات نشان می دهد که از دیگر خواص لوبیا قرمز ترکیبات و مواد مغذی موجود در آن است که از بدن در برابر انواع سرطان حفاظت می نمایند. فیبر موجود در این لوبیا از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می نماید. آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا قرمز مثل سلنیوم رادیکال های آزادی که منجر به سرطان می شوند را مهار می نمایند. این نوع لوبیا نسبت به سایر حبوبات اکسیژن بیشتری جذب می نماید که این امر نیز در پیشگیری از سرطان موثر است.
نکته
مصرف لوبیا به علت حجم بالای پروتئین برای افرادی مبتلا به نقرس و یا کسانی که اسید اوریک خونشان بالاست، توصیه نمی شود.
قبل از پخت حبوبات حداقل به مدت 12 ساعت آن ها را بخیسانید تا نفخ آن ها گرفته شود.
منبع: برنا
منبع: فرارو