طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ و ساده

به گزارش اردکان خبر، ترحلوا شیرازی از آن دسته حلواهای نرم و لطیف خوشمزه مجلسی است و همانطور که از نامش اصالتی شیرازی دارد. ترحلوای شیراز یک حلوای نرم و ژله ای طور است که هم به صورت ساده و هم دو رنگ و البته به صورت قالبی یا ساده سرو می گردد. در استان فارس ترحلوا یک وعده اصلی بر سر سفره افطار در ماه مبارک رمضان است. طرز تهیه ترحلوا شیرازی ساده و دو رنگ را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ و ساده

طرز تهیه ترحلوا شیرازی ساده و دو رنگ

مواد لازم

آرد برنج: ½ پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار)

نشاسته گندم (نشاسته گل): 1 لیوان فرانسوی دسته دار

آب: 4 لیوان فرانسوی دسته دار

شیر پرچرب: 5 لیوان فرانسوی دسته دار

گلاب: ½ لیوان فرانسوی دسته دار

پودر هل: ½ قاشق چایخوری

شکر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

زعفران دم نموده غلیظ: به مقدار لازم

کره یا روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا باید نشاسته را با دو لیوان آب سرد حل کنید. سپس نشاسته حل شده را از صافی رد کنید تا صاف گردد و ناخالصی های آن گرفته گردد. آرد برنج را حتما الک کنید. بعد از الک کردن، آرد برنج را با آب سرد حل کنید.

مرحله دوم

در یک قابلمه شکر، نشاسته حل شده و 2 پیمانه دیگر آب را به شیر اضافه کنید و روی شعله متوسط رو به بالای گاز قرار دهید. این ترکیب را مرتب هم بزنید تا کمی خودش را بگیرد. حالا شعله گاز را کم کنید و باز هم حلوا را مرتب هم بزنید. روغن یا کره را اضافه کنید و مرتب هم زدن حلوا را ادامه بدهید تا زمانی که خط چنگال یا کفگیر روی آن محو نگردد و به غلظت مناسب برسد و نشاسته کاملا پخته گردد. چون از شیر پرچرب استفاده می کنیم لازم نیست از کره یا روغن زیادی بهره ببرید.

مرحله سوم

حالا پودر هل را در گلاب هل کنید و به حلوا اضافه کنید. مرتب حلوا را روی شعله ملایم گاز حدود 2 الی سه دقیقه هم بزنید تا حلوا دوباره سفت شوید. مدت زمان پخت تر حلوای شیرازی حدود 1 ساعت است پس حسابی باید وقت داشته باشید.

مرحله چهارم

حالا نیمی از حلوا را در یک ظرف دیگر بریزید و روی نیمی دیگر که در قابلمه باقی مانده زعفران آب نموده غلیظ نموده بریزید و خوب هم بزنید. ده الی 15 دقیقه صبر کنید تا حلوای زیری که بدون رنگ است خنک گردد و سپس حلوای زعفرانی را روی آن بریزید و روی آن را با پودر پسته، نارگیل را هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید. بعد از اینکه ترحلوا خنک شد روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 5 الی 6 ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک و سفت گردد و خودش را بگیرد تا بتوانیم آن را به صورت لوزی یا مربع برش بزنیم. این طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ است. اگر می خواهید ترحلوا شیرازی ساده درست کنید روی تمام حلوا زعفران بریزید و هم بزنید و بعد از خنک شدن به همین ترتیب برش بزنید. این حلوای مجلسی خوشمزه را معمولا به صورت سرد سرو می نمایند.

فوت و فن های طرز تهیه ترحلوا شیرازی ساده و دو رنگ

*بعضی اوقات ترحلوای شیرازی ترک می خورد. علت ترک خوردن ترحلوای شیرازی این است که بیش از حد پخته شده است. اگر حلوا زیاد بپزد بعد از سرد شدن ترک می خورد. برای اینکه ترحلوا شیرازی ترک نخورد بهترین زمان برای اطمینان از پخت آن این است که رد قاشق یا چنگال روی حلوا بیفتد و زود محو گردد. به این ترتیب یک ترحلوای لطیف با بافت ژله ای و به قول شیرازی ها لرزونک خواهید داشت.

*اگر تر حلوای شیرازی شما بعد از پختن آب می اندازد علت آن برعکس است. یعنی مدت زمان پختن حلوا کم بوده و قبل از خط افتادن روی بافت حلوا آن را از روی گاز برداشته و سرو نموده اید.

*برای اینکه طعم نشاسته در حلوا خام نباشد بهتر است در تمام مدت پخت از شعله پخش کن بهره ببرید. چون نشاسته زود ته می گیرد و در طول مدت پخت خوب پخته نمی گردد و خام می ماند.

*طرز تهیه حلوا نشاسته یا حلوای مجلسی مسقطی شیرازی را هم در اینجا بخوانید.

*طرز تهیه ترحلوا اردبیل متفاوت است و در ترکیبش یک زرده تخم مرغ هم دارد.

*طرز تهیه ترحلوای تبریزی با آرد گندم و آرد برنج است و نشاسته ندارد.

*ترحلوا یزدی مجلسی هم از ترکیب آرد سفید به همراه آرد برنج تهیه می گردد و مراحلش شبیه ترحلوا شیرازی است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ardakankhabar.ir شناسه مطلب: 86

به "طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ و ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ و ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید