طرز تهیه کیک برگردان هلو
به گزارش اردکان خبر، کیک برگردان هلو یکی از اون شیرینی های خوش عطر و خوش طعمیه که هم ظاهر چشم نواز داره، هم طرز تهیه اش ساده ست. ترکیب هلوهای تازه با لایه ای از کارامل طلایی، وقتی بافت نرم و لطیف کیک روش قرار می گیره، نتیجه اش یه کیک مجذوب کننده و متفاوت می شه که هم برای مهمونی ها مناسبه، هم برای عصرونه های خودمونی. اگه دنبال یه دستور ساده ولی خاص هستی، کیک برگردان هلو می تونه انتخاب خوبی برای باشه. توی این مقاله از در مرحله به مرحله طرز تهیه کیک برگردان هلو و نکات پخت و خوشمزه شدن اون رو با هم مرور می کنیم.

طرز تهیه کیک برگردان هلو در یک نگاه
برای تهیه کیک برگردان هلو، اول هلوها رو بشورین، از وسط نصف کنین و هسته شون رو دربیارین. کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونین و برش های هلو رو به شکل دلخواه بچینین. شکر و یه کم آب رو روی حرارت ملایم بذارین تا کارامل طلایی رنگی به دست بیاد، بعد اون رو روی هلوها بریزین و اجازه بدین کمی خنک بشه.
بعد تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو با همزن بزنین تا کرمی و پف دار بشه، بعد شیر و روغن رو اضافه کنین و هم بزنین. آرد و بیکینگ پودر رو سه بار الک کنین و کم کم به مواد اضافه کنین. مواد رو با لیسک هم بزنین تا بافت کیک حفظ بشه. مایه کیک رو روی هلوهای کاراملی بریزین، سطحش رو صاف کنین و قالب رو توی فر 180 درجه، حدود 45 تا 50 دقیقه بذارین. در آخر، وقتی کیک هنوز گرمه، اونو توی ظرف سرو برگردونین تا لایه کاراملی و هلوها روی سطح بیاد.
شما می تونین میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه کیک برگردان هلو رو توی این مقاله بخونین.
مواد اولیه برای تهیه لایه هلو برای کیک برگردان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
هلو تازه | 4 تا 5 عدد میانه |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آب سرد | 2 قاشق غذاخوری |
کره (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
کاغذ روغنی | برای کف قالب کیک |
مواد اولیه برای تهیه کیک برگردان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد سفید قنادی | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک (برای تعادل طعم) | نوک قاشق چای خوری |
بستنی وانیلی | برای سرو با کیک برگردان هلو |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کیک برگردان هلو: 40 تا 50 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک برگردان هلو
کیک برگردون هلو رو به عنوان یه کیک تابستونی مجذوب کننده و خوشمزه، می تونین به راحتی درست کنین. کافیه مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنین.
مرحله اول: هلو و وسایل کیک رو آماده کنین
برای آغاز طرز تهیه کیک برگردون هلو، باید لایه هلو رو آماده کنین که قراره کف قالب باشه و بعد از برگردوندن، ظاهر خوشگل و اشتها برانگیز کیک رو بسازه. اول از همه، چند تا هلوی رسیده و خوش عطر رو پوست بگیرین و به صورت ورقه هایی با ضخامت حدود نیم سانتی متر برش بزنین. اگه هلوها خیلی نرم بودن، با دقت برش شون بزنین که له نشن. بعد کف قالب مناسب کیک رو با یه کاغذ روغنی بپوشونین و کمی با کره یا روغن چربش کنین تا هم هلوها بهش نچسبن، هم بعدا راحت بتونین کیک رو برگردونین.
مرحله دوم: کارامل رو درست کنین
توی یه قابلمه کوچیک، نصف لیوان شکر و 2 قاشق غذاخوری آب بریزین و بذارین روی حرارت ملایم. صبر کنین تا شکر آغاز کنه به حل شدن و رنگش کمی طلایی بشه. اگه دوست دارین طعم کارامل خوشمزه تر و خوش عطرتر بشه، 1 قاشق کره هم بهش اضافه کنین و هم بزنین تا یه سس کاراملی سبک و خوشمزه درست بشه.
شما می تونین شکر و کره رو به روش خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.
مرحله سوم: لایه هلو و کارامل رو آماده کنین
این سس رو کف قالب بریزین و بعد برش های هلو رو با سلیقه روی سس کارامل بچینین. میتونین برش های هلو رو به صورت دایره ای بچینین یا مثل گل طراحی کنین، هر جور که دوست دارین. قالب آماده شده رو کنار بذارین. حالا وقتشه که مایه کیک رو درست کنین.
مرحله چهارم: تخم مرغ، شکر و وانیل رو هم بزنین
بهتره مواد کیک رو از نیم ساعت قبل آغاز به کار، از یخچال بیرون بیارین تا همدما با محیط بشن. توی یه کاسه بزرگ، 3 تا تخم مرغ، 3/4 لیوان شکر و یه نوک قاشق چای خوری وانیل بریزین و با همزن برقی یا دستی خوب بزنین تا رنگش روشن بشه و بافتش کش دار و کرم مانند بشه. در حین هم زدن مواد، ظرف رو دورگیری کنین تا بوی زهم تخم مرغ گرفته بشه. حدود 5 تا 7 دقیقه تخم مرغ ها رو بزنین.
برای خرید تخم مرغ و وانیل می تونین از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنین.
مرحله پنجم: مایه کیک برگردون هلو رو آماده کنین
توی این مرحله از طرز تهیه کیک برگردان هلو، نصف لیوان روغن مایع و 1 لیوان شیر رو اضافه کنین و کمی هم بزنین تا مواد با هم مخلوط بشن. بعد 2 پیمانه آرد سفید، 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر و میزان نوک قاشق چای خوری نمک رو با هم 3 بار الک کنین و کم کم به مواد قبلی اضافه کنین. با لیسک یا همزن دستی آروم هم بزنین تا یه مایه کیک صاف و یکدست داشته باشین-نه خیلی شل، نه خیلی سفت.
روغن مایع، شیر، آرد، بیکینگ پودر و نمک رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین بخرین.
مرحله ششم: مایه کیک رو توی قالب بریزین
توی این مرحله از طرز تهیه کیک برگردون هلو، مایه کیک رو با احتیاط و به آرومی روی لایه هلو بریزین. حواستون باشه که هلوها جابه جا نشن و شکل شون به هم نخوره. اگه خواستین، می تونین قالب رو یه ضربه کوچیک بزنین تا هوا از مایه خارج بشه و سطحش صاف تر بشه.
مرحله ششم: کیک برگردان هلو رو بپزین
فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه گرم کنین. قالب رو بذارین توی فر و حدود 40 تا 50 دقیقه صبر کنین تا کیک به خوبی پف کنه و روی اون طلایی بشه. برای مطمئن شدن از پخت کیک برگردون هلو، یک خلال دندون وسط کیک فرو کنین؛ اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیک کاملا پخته.
مرحله آخر: کیک برگردون هلو رو برش بزنین
وقتی کیک رو از فر درآوردین، بذارین حدود 10 دقیقه خنک بشه. اطرافش رو با چاقو، از قالب به آرومی جدا کنین. بعد با احتیاط قالب رو روی یه ظرف سرو برگردونین. کاغذ روغنی رو جدا کنین و از تماشا لایه خوشرنگ و خوش عطر هلو لذت ببرین. این کیک رو می تونین همون طور گرم سرو کنین یا بذارین سرد بشه. اگه بخواین خاص ترش کنین، کنارش یه اسکوپ بستنی وانیلی () یا یه سس کارامل خونگی () هم عالیه.
روش تهیه کیک برگردان هلو در تابه
برای طرز تهیه کیک برگردان هلو در تابه، همه مراحل رو به ترتیب بالا دنبال کنین. بعد کف تابه رو کاغذ روغنی بندازین. برش های هلو رو کف تابه بچینین و روش کارامل بریزین. بعد مایه کیک رو هلوها بریزین و درب تابه رو بذارین. تابه رو به مدت 40 تا 50 دقیقه روی حرارت ملایم بذارین.
روش تهیه کیک برگردان هلو در توستر
برای طرز تهیه کیک برگردان هلو در توستر یا فر برقی هم به همین روش در رسپی عمل کنید و موقع پخت دمای فر رو 20 درجه کمتر از فر در نظر بگیرین. دمای معمول 160 درجه سانتی گراد برای توستر و فر برقیه.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کیک برگردان هلو
- برای طرز تهیه کیک برگردان هلو، از هلوهای خیلی نرم یا خیلی سفت استفاده نکنین؛ هلوهایی که کمی سفت هستن ولی رسیده ان، بعد از پخت بافت خوبی دارن و له نمی شن.
- برش های هلو رو خیلی ضخیم نکنین چون ممکنه موقع برگردوندن کیک، خوب به سطح قالب نچسبن یا خام بمونن.
- کارامل رو زیاد نجوشونین تا خیلی تیره نشن. کارامل خیلی تلخ یا سفت می تونه طعم کیک رو خراب کنه. وقتی شکر طلایی شد، از روی حرارت بردارین.
- از قالب کمربندی برای درست کردن کیک برگردون هلو استفاده نکنین چون کارامل نشت می کنه. برترین گزینه، قالب ساده با لبه های بلند و نچسبه.
- فر رو قبل از اینکه قالب کیک رو توش بذارین، گرم کنین تا دمای یکنواخت داشته باشه. این کار باعث میشه پف کیک زیاد بشه.
- مایه کیک رو بعد از اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر، با لیسک هم بزنین نه همزن قوی؛ اینطوری پف اولیه حفظ می شه و کیک سبک تری خواهید داشت.
- برای برگردوندن کیک عجله نکنین؛ وقتی کیک هنوز گرمه ولی کمی از دما افتاده، راحت تر از قالب جدا می شه.
- اگه خواستین کیک برگردون هلو رو تزئین کنین، می تونین کمی پودر قند روی سطح هلوها بپاشین یا یه برگ نعنا کنار هر قاچ هلو بذارین.
- قبل از چیدن هلوها کف قالب، یه لایه نازک کره و دارچین یا وانیل کف قالب بریزین. این کار باعث می شه عطر و طعم کیک عمیق تر بشه.
- ترکیب هلو زرد با هلو سفید (اگه گیر بیاد) هم تنوع رنگی به کیک برگردان هلو می ده، هم طعم پیچیده تری می سازه.
- می تونین برش های هلو رو چند دقیقه با حرارت بالا در فر بذارین یا روی تابه گریل کنین تا قند طبیعی شون کاراملی بشه. این مرحله معجزه می کنه!
- به مایه کیک برگردان هلو کمی پودر هل یا جوز هندی اضافه کنین تا رایحه اش خاص تر بشه. فقط زیاده روی نکنین که طعم میوه ها رو نپوشونه.
- با کمی حوصله، برش های هلو رو دایره وار بچینین تا ظاهر کیک موقع برگردوندن خیره کننده باشه، مثل گل رز از بالا دیده بشه.
- بعد از پخت کیک برگردان هلو، قالب رو روی توری سیمی بذارین تا جریان هوا از زیرش رد بشه. این کار باعث می شه کیک بهتر خودش رو بگیره و راحت تر جدا بشه.
- چون هلوها رطوبت زیادی دارن، وسط کیک ممکنه دیرتر بپزه. تست کردن دقیق کیک، بعد از پخت، جلوی نپختن کیک رو می گیره.
- برای یه تجربه شگفت انگیز، کیک گرم رو با یه اسکوپ بستنی وانیل یا کمی خامه فرم گرفته سرو کنین.
بیشتر بخوانید:
دلایل احتمالی تلخ شدن کیک برگردان هلو
- اگه موقع درست کردن لایه کارامل، شکر رو بیش از حد روی حرارت گذاشته باشین، ممکنه کارامل بسوزه و تلخ بشه. شکر باید فقط طلایی بشه، نه قهوه ای تیره!
- هلوهایی که بیش ازحد رسیده یا کپک زده باشن، طعم ناخوشایند و گاهی تلخی دارن. از هلوهای تازه و نسبتا سفت در طرز تهیه کیک برگردان هلو استفاده کنین.
- برخی از انواع هلو پوست تلخی دارن. اگه پوست هلو رو نگرفته باشین، ممکنه روی طعم کیک اثر بذاره.
- اگه کیک برگردان هلو رو زیادی تو فر نگه داری، مخصوصا با لایه کارامل و میوه، ممکنه ته کیک طعم سوختگی یا تلخی بگیره.
- برخی برندهای مقرون به صرفه یا تاریخ گذشته بیکینگ پودر یا وانیل ممکنه طعم تلخ ایجاد کنن، مخصوصا اگه میزانش زیاد باشه.
- استفاده از قالب هایی با جنس ضعیف یا با لایه های پوسته پوسته ممکنه باعث واکنش با شکر یا میوه بشه و طعم تلخی بده. بنابراین از قالب نچسب با کیفیت استفاده کنین.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک برگردان هلو
چه کار کنیم کیک برگردان هلو لطیف و پفکی بشه؟
- استفاده از ماست، خامه ترش یا شیر کرمی (مثل شیر پرچرب)؛
- جداکردن سفیده و زرده تخم مرغ و زدن سفیده به صورت جداگانه تا پفکی بشه؛
- الک کردن آرد قبل از اضافه کردن؛
- استفاده از شکر دانه ریز یا پودری در مایه کیک برگردان؛
- هم زدن کافی مواد کیک، فقط تا حد ترکیب شدن مواد؛
- چرب کردن قالب و گذاشتن کاغذ روغنی توی اون؛
- پخت کیک با حرارت ملایم و یکنواخت.
دلایل چسبیدن کیک برگردان هلو به قالب چیست؟
- استفاده نکردن از قالب نچسب یا چرب نکردن مناسب؛
- نداشتن کاغذ روغنی در کف قالب؛
- خنک نکردن کیک به میزان کافی، قبل از برگردوندن؛
- کارامل سفت یا زیاد غلیظ شده؛
- عدم گردش هوا زیر قالب بعد از پخت؛
- میوه های خیلی آبدار یا ضخیم.