نکات مهم تغذیه ای در عید نوروز

به گزارش اردکان خبر، خبرگزاری خبرنگاران-برای پیشگیری از چاقی و مسائل سلامتی، رعایت نکات تغذیه ای در ایام عید نوروز امری لازم و ضروری می باشد.

نکات مهم تغذیه ای در عید نوروز

به گزارش خبرنگاران، توجه به نوع تغذیه و غذا هایی که در طول روز می خوریم، برای سلامتی ما بسیار پر اهمیت است. در عید نوروز که ما ایرانیان بنابر سنت مرسوم هر ساله به دید و بازدید اقوام می رویم و با خوراکی های متنوع پذیرایی می شویم، برای داشتن جسمی سالم باید نکات تغذیه ای را به خوبی رعایت کنیم و بدانیم که چه چیز هایی را نباید مصرف نماییم و چقدر آجیل و شیرینی بخوریم.

در مصرف آجیل زیاده روی نکنید:

اگر در عید نوروز ما در مصرف آجیل زیاده روی کنیم، دچار بیماری خواهیم شد. انواع مغز ها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی از نوع چربی های گیاهی غیراشباع هستند. این نوع چربی مضر نیست، اما به این علت که چربی مغزیجات از نوع سالم می باشد نباید در مصرف آن ها زیاده روی کرد، زیرا هر 100 گرم از مغز ها حاوی 500 تا 600 کالری است و موجب افزایش وزن می گردد.

آجیل شور مصرف نکنید:

در عید نوروز سعی کنید ضمن زیاده روی نکردن در مصرف آجیل، از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک بهره ببرید، زیرا آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می نمایند. مصرف آجیل شور باعث بالا رفتن بیشتر فشار خون و افزایش احتمال گرفتگی قلبی عروقی و سکته در افراد مبتلا به پرفشاری خون می گردد.

با معده خالی شیرینی نخورید:

هرگز نباید با معده خالی و هنگام گرسنگی شیرینی ها را مصرف کرد، زیرا قند خون یکباره بشدت بالا رفته و منجر به ترشح زیاد انسولین در بدن می گردد. ترشح بالای انسولین در فاصله کوتاهی به افت قند خون و احساس دوباره گرسنگی منجر می گردد و این فرایند حرکت به سمت افزایش وزن می باشد.

در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی نکنید:

در عید نوروز برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی نکنید. مصرف زیاد شیرینی نه تنها سبب اضافه وزن می گردد بلکه برای سلامتی مضر است، زیرا قند خون را افزایش داده و احتمال ابتلا به دیابت را بالا می برد. بهتر است در عید نوروز اگر می خواهید شیرینی مصرف کنید به جای شیرینی های خامه ای و شکلاتی که حاوی میزان زیادی کالری هستند، از انواع شیرینی های ساده و در میزان کوچک بهره ببرید.

برای افزایش سلامتی بهتر است تا حد الامکان شیرینی و شکلات نخورید و به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدید های نوروزی از میوه استفاده گردد.

بیش از حد میوه مصرف نکنید:

میوه سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است و برای سلامتی بسیار مفید است. در روز می توان 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها استفاده کرد. مصرف زیاد میوه موجب اضافه وزن و چاقی می گردد پس بیش از حد میوه مصرف نکنید و اگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید، هر بار از یکی از انواع شیرینی، شکلات، آجیل و یا میوه استفاده نمایید.

در مصرف قند، کشمش، توت خشک و یا خرما زیاده روی نکنید:

اگر در عید نوروز هنگام دید و بازدید، تمایل به خوردن چای بیشتری دارید، برای صرف چای، از مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان استفاده نکنید و به جای قند از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم بهره ببرید. حتی نباید در مصرف کشمش، توت خشک و یا خرما زیاده روی کنید.

بیش از حد غذا نخورید:

اگر در عید نوروز برای میهمانی شام یا ناهار دعوت شده اید، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید و مصرف غذا های چرب و سرخ شده را محدود کنید. مصرف سالاد و سبزی بعلت داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را کاهش می دهد و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می نماید. برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روز های سال به جای مصرف غذا های چرب و سرخ شده، از غذا های بخار پز، آب پز و تنوری بهره ببرید.

در مصرف غذا های گرم و تر افراط نکنید:

در نوروز و فصل بهار در مصرف غذا های گرم و تر، گوشت ها، شیرینی ها و ادویه تند و تیز و نیز ترشی ها افراط نکنید.

غذا های سنگین و غلیظ نخورید:

در عید نوروز سعی کنید غذا های سنگین و غلیظی مانند فست فودها، ماکارونی، سس مایونز، سالاد الویه و سیب زمینی مصرف نکنید، زیرا باعث بروز بیماری هایی مثل درد مفاصل، سنگ کلیه، نقرس و بسیاری از بیماری های بلغمی و سوداوی خواهد شد.

پرخوری و درهم خوری نکنید:

بدترین و مضرترین چیز برای بدن، پرخوری و درهم خوری و خوردن غذای تازه بوده درحالی که هنوز غذای قبلی کامل هضم نشده است پس هرگز زیاد از حد نخورید و در یک وعده مواد غذایی مختلف میل نکنید.

آب، دوغ و نوشابه یخ ننوشید:

یکی از مضرترین کار ها در عید نوروز نوشیدن آب، دوغ و نوشابه یخ است که به شدت برای کبد مضر بوده و به مرور با تکرار این عادت غلط، کبد خسته شده و به سمت کبد چرب و سیروز کشیده می گردد.

اگر آلرژی دارید، این مواد غذایی را نخورید:

اگر دچار آلرژی فصلی هستید، از مصرف غذا هایی مثل خیار، گوجه فرنگی و شیر که سریعاً در معده فساد می پذیرد، پرهیز کنید و برای درمان آلرژی ماءالشعیر طبی برای سه روز استفاده نموده تا در حد بسیار بالایی از عارضه آلرژی رهایی پیدا کنید.

از غذا های فریزری و بسته بندی شده کم تر بهره ببرید:

در عید نوروز افراد مبتلا به کبد چرب، چربی بالای خون و پر فشاری خون نباید از غذا های فریزری و بسته بندی شده، کنسروها، گوشت گاو و گوساله، سیب زمینی و تخم مرغ آب پز، سس مایونز، حلیم، کله پاچه، نان فطیر و خوب پخته نشده بیش از حد استفاده نمایند.

بعد از غذا های غلیظ و دیرهضم آب نخورید:

اگر بلافاصله بعد از غذا های غلیظ و دیرهضم آب و مایعات مصرف کنید، تشنگی شما رفع نمی گردد. برای رفع شدن تشنگی پس از خوردن این غذا ها با فاصله از غذا یک لیوان شربت عسل گرم به صورت جرعه جرعه بنوشید.

از مصرف نوشابه و آبمیوه های صنعتی پرهیز نمایید:

مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه های صنعتی را که حاوی قند زیادی هستند را به حداقل برسانید و به جای آن ها از آب ساده و یا دوغ های کم نمک و بدون گاز بهره ببرید.

وعده های غذایی را حذف نکنید:

در عید بعضی افراد وعد های غذایی را حذف نموده و میزان بیشتری شیرینی و آجیل می خورند. حذف وعده های غذایی همچون صبحانه و نهار باعث کاهش دریافت مواد غذایی سالم مانند غلات و سبزیجات می گردد که این امر همراه با افزایش دریافت غذا با کالری بالا می باشد.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 13 خرداد 1401 بروزرسانی: 13 خرداد 1401 گردآورنده: ardakankhabar.ir شناسه مطلب: 1107

به "نکات مهم تغذیه ای در عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات مهم تغذیه ای در عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید