طرز تهیه گواکامولی (دیپ آووکادو مکزیکی)
به گزارش اردکان خبر، گواکاموله یا گواکامولی (guacamole) در اصل نوعی یا دیپ اصالتا مکزیکی است به بر پایه آووکادو درست می گردد و به عنوان پیش غذا یا سس همراه با انواع غذاهای فست فودی، سالاد، نان های سوخاری، سیب زمینی و … سرو می گردد. این دیپ خوشمزه، با ترکیب مواد متنوعی درست می گردد و تهیه آن بسیار آسان است. در این مقاله از در ما طرز تهیه گواکامولی به روش اصیل مکزیکی و نکات تهیه و خوشمزه شدن این دیپ آووکادو را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه دیپ گواکاموله در یک نگاه
برای تهیه دیپ مکزیکی گواکاموله، آووکادو رسیده را پوست بگیرید و هسته را جدا کنید. آووکادو را با چنگال پوره کنید. به آووکادوها، گوجه فرنگی، پیاز یا پیازچه نگینی شده، سیر رنده شده، فلفل هالوپینو و گشنیز خرد شده اضافه کنید.
در آخر، نمک و فلفل را بیفزایید و همه مواد را هم بزنید. دیپ گواکاموله را بلافاصله پس از تهیه می توانید سرو کنید یا کمی آن را در یخچال استراحت دهید و بعد آن را میل کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه دیپ آووکادو گواکاموله ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه گواکاموله (گواکامولی)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
آووکادو نرم و رسیده | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد میانه |
پیازچه یا پیاز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه و ساطوری خرد شده | 4 قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | 2 حبه |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل هالوپینو | به اندازه دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه دلخواه |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای آماده سازی دیپ گواکاموله: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه گواکاموله؛ دیپ مکزیکی با آووکادو
گواکامولی یک چاشنی فوق العاده خاص و مجلسی برای مهمانی ها و دورهمی ها هم هست که با روش زیر می توانید به راحتی آن را تهیه کنید و از بهره مند شوید.
مرحله اول: آووکادو را پوره کنید
برای طرز تهیه دیپ یا سس با آووکادو، آووکادو را بشویید و از طول، برش بزنید تا چاقو، هسته وسط آن را حس کند. سپس آووکادو را بین دو دستتان بگیرید و دست هایتان را در خلاف جهت هم بچرخانید تا هسته از گوشت آووکادو، جدا گردد. هسته آووکادو را بیرون بیاورید و گوشت آن را در یک کاسه بریزید. با چنگال، آووکادو را له کنید تا کاملا پوره گردد.
مرحله دوم: مواد دیپ گواکامولی را آماده کنید
گوجه فرنگی را بشویید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید. بهتر است از پوره کردن آن خودداری کنید و درشت هم آن را خرد نکنید. در حدی که در مواد دیپ دیده گردد، خرد کنید. پیاز یا پیازچه را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید، طوری که هم اندازه با گوجه فرنگی ها باشد.
در ادامه، گشنیز ها را هم به صورت ریز و ساطوری خرد کنید و به ظرف سالاد بیفزایید. در آخر، فلفل هالوپینو را هم به صورت ریز خرد کنید. مراقب باشید این فلفل تند است و دانه های آن را هم باید جدا کنید. فلفل هالوپینو و سیر رنده شده را هم اضافه کنید.
مرحله سوم: چاشنی های دیپ گواکاموله را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه دیپ گواکاموله، در صورت دلخواه، فلفل سیاه یا قرمز، اندازهی نمک و آبلیموی تازه را هم اضافه کنید. همه مواد را کاملا با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند و همه سبزیجات و چاشنی ها به خورد هم بروند.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید تا رنگ دیپ تغییر نکند. ظرف حاوی دیپ را به مدت 10 دقیقه در یخچال بگذارید تا طعم های دیپ، یکدست شوند. سپس دیپ را با چیپس، یا خوراکی های دیگر مثل ، یا سرو کنید.
انواع ادویه و انواع چاشنی غذا و بعلاوه را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه گواکاموله مکزیکی با آووکادو
- آسان ترین و اصیل ترین روش تهیه گواکاموله، پوره کردن آووکادو و افزودن نمک به آن است.
- برای طرز تهیه گواکاموله، حتما از آووکادو رسیده و نرم بهره ببرید تا دیپ شما طعم شیرین و بافت یکدستی داشته باشد. اگر آووکادو کال یا سفت باشد، بافت دیپ، شبیه سالاد می گردد و طعم آن به گسی می زند.
- از آنجایی که گواکاموله یک دیپ اصیل مکزیکی است، معمولا از سس های تند هم در آن استفاده می گردد تا طعم تند و تیزتری بگیرد. اما اندازه استفاده از این سس های تند را می توانید بنا به سلیقه خود تنظیم کنید.
- برای افزودن طعم های دیگر به دیپ گواکاموله می توانید به آن سس فلفل تند یا سس خردل اضافه کنید.
- به خاطر اینکه که ماده اصلی گواکامولی آووکادوی خام است، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. دیپ گواکاموله سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و چربی های آووکادو است که فیبر رژیمی، چندین ویتامین B، ویتامین K، ویتامین E و پتاسیم را نیز در خود جای داده است.
فوت و فن های خوشمزه شدن دیپ گواکاموله با آووکادو
سس گواکاموله با چی درست میشه؟
ماده اصلی گواکاموله اصیل مکزیکی، میوه آووکادو له شده با نمک دریایی است که به آن سبزیجات و چاشنی های دیگری مثل آبلیمو، گشنیز، پیاز و هالوپینو اضافه می شوند. در بعضی از دستور العمل های مدرن برای تهیه گواکامولی، خامه ترش، گوجه فرنگی، ریحان یا نخود نیز به کار می روند.
چرا دیپ گواکامولی، قهوه ای می گردد؟
اگر سس گواکامولی، زیاد در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، رنگ آن تیره می گردد. به خاطر وجود پلی فنل اکسیداز در بافت های آووکادو، قرار گرفتن در معرض اکسیژن هوا باعث واکنش آنزیمی و ایجاد رنگدانه ملانوئیدین می گردد و دیپ یا سس را قهوه ای می نماید. بنابراین در زمان استراحت دادن دیپ گواکاموله یا نگهداری آن بعد از سرو، روی آن را بپوشانید تا رنگ آن تغییر نکند.
دیپ گواکاموله را با چی سرو کنیم؟
دیپ یا سس گواکاموله به عنوان مزه و برای افزودن طعمی دلنشین همراه با غذاهای مختلف مثل انواع تاکو، انواع فست فود، سیب زمینی سرخ نموده، انواع چیپس، نان سوخاری، سالاد، غذاهای گوشتی و حتی به عنوان صبحانه و شام… استفاده می گردد.
منبع: افق کوروش